15 väärinkäsitystä, jotka kannattaa unohtaa!

Piilottaavatko strutsit todella päänsä hiekkaan peloissaan? Tämä on EPÄTOSI. Kun strutsit peloissaan, ne yksinkertaisesti juoksevat karkuun. Useimmista eläimistä, mukaan lukien chinchillasta, on vääriä käsityksiä. Tässä on joitain täysin vääriä väärinkäsityksiä, joita voit löytää chinchilloista.

1. Chinchilla voi syödä maapähkinöitä.

Chinchilla ei kuole äkillisesti, jos se syö maapähkinää tai mantelia, mutta syaanivetyhappoa sisältävät elintarvikkeet ovat todella haitallisia chinchillalle. Keskipitkällä tai lyhyellä aikavälillä ne voivat toimia myrkkynä ja tappaa hänet.

2. Chinchilla voi syödä kovaa leipää

Se voi, mutta on mahdollista, että se on haitallista pienelle eläimellesi. Leivällä on tapana ummerit chinchilla, joka voi olla hänelle vaarallinen.

3. Chinchilla voi syödä tuoreita kasveja.

Chinchilla ei voi syödä tuoreita kasveja, kuten hedelmiä, vihanneksia ja tuoretta ruohoa. Kotoisin aavikkoalueelta, chinchillasi tulisi mieluiten ruokkia kuivattuja kasveja.

4. Chinchillan tulisi juoda pullotettua vettä.

Kuten kissat, koirat ja kanit, chinchillat voivat juoda siitä erittäin hyvin vesijohtovettä (paitsi silloin, kun sinua kehotetaan olemaan juomatta).

5. Chinchilla voi elää kanin häkissä.

Sinun pitäisi tietää, että chinchilla on a hyppäävä eläin, mikä tarkoittaa, että hänen täytyy hypätä. Kanin häkki ei kuitenkaan ole tarpeeksi korkea. Chinchillan häkin tulee olla korkealla alustat jotta hän voi pitää hauskaa ja kukoistaa.

chinchilla mange
Krediitit: iStock

6. Chinchilla voi olla yöllä tai ulkona

chinchillalle lämmön tarvetta elää, eikä sitä saa altistaa kosteudelle. Tästä syystä sitä ei saa laittaa ulos. Lisäksi petoeläimet todennäköisesti vaanivat. Myöskään chinchillat eivät saa elää pimeässä, ne eivät ole myyriä.

7. Chinchilla voi elää jyrsijän kanssa

Kanit, marsut, degut ja chinchillat ovat hyvin erilaisia ​​eläimiä. Heillä ei ole samaa tapaa syödä ja kommunikoida. Siksi on parempi olla pakottamatta heitä asumaan yhdessä.

8. Chinchilla voi paritella perheenjäsenen kanssa.

The sukusiitos ei koskaan tee mitään hyvää, joten ennen kaikkea varo, ettei chinchillasi pesi siskonsa, veljensä, äitinsä, isänsä jne. kanssa.

9. Chinchilla voi lisääntyä missä iässä tahansa.

Vaikka naaras on seksuaalisesti kypsä neljän ja kuuden kuukauden välillä, hänellä on oltava vähintään yhdeksän kuukautta ja että se painaa yli 550 grammaa, jotta jalostus on turvallisempaa.

10. Naaraasta erotettu uros antaa itsensä kuolla suruun.

Tämä melko suosittu väärinkäsitys ei pidä paikkaansa. Erottele chinchilla-parisi ilman pelkoavarsinkin kun naaras on juuri synnyttänyt, kun se on hedelmällinen heti synnytyksen jälkeen ja kun hänen ei tarvitse tehdä uutta pentuetta.

chinchilla
Krediitit: iStock

11. Samaa sukupuolta olevat chinchillat eivät voi elää yhdessä.

Avoliitto samaa sukupuolta olevien chinchillojen välillä on täysin mahdollista. Joten älä pelkää laittaa useita uroksia tai useita naisia ​​yhdessä.

12. Chinchilla pudottaa häntänsä peloissaan

Chinchilla ei ole lisko. Näin ollen chinchilla, joka pelkää puolustautuvat heittämällä virtsaa saalistoihinsa, vapauttamalla karvoja tai levittämällä pientä hajua.

13. Chinchilla ei vaadi paljon aikaa ja huomiota.

Kun kyse on silityksestä ja halailusta, chinchillat eivät ole eivät kaikkein helläimmät eläimet mutta ne tarvitsevat silti huomiota. Jos et totuta häntä sinuun, hän saattaa pelätä ja paeta, kun hän näkee sinut. Lisäksi, kun annat hänen kävellä kotonasi, on parempi tarkkailla häntä.

14. Chinchilla voidaan pestä vedessä

Koska kosteutta on parasta välttää, veden kaataminen chinchillalle ei ole selvästikään suositeltavaa. Jos haluat hänen peseytyvän, hän tarvitsee vain terre tai siitä kylpyhiekka (chinchilloille).

15. Chinchilla ei tuoksu hyvältä.

chinchilla älä virtsaa paljon koska hän juo vähän, mikä rajoittaa hajuja. Jos puhdistat häkin vähintään kerran viikossa, se ei haise pahalle.

chinchilla
Tekijät: Max Pixel

Pidät myös:

Chinchillani pissaa kaikkialle: 6 syytä miksi

Chinchilla: 3 vinkkiä sen hyvään ruokkimiseen

Mitkä näistä 10 jyrsijästä sinun pitäisi adoptoida perheeseesi?

Miten teen kaniini onnelliseksi?

100 erittäin omaperäistä nimiideaa marsullesi