3 vinkkiä sen hyvään ruokkimiseen

Alunperin Andien korkeilta tasangoilta kotoisin oleva chinchilla on erityisen herkkä pieni jyrsijä. Laadukas ruokavalio takaa hyvän terveyden tälle kasvinsyöjälle, joka voi sitten elää 20 vuotta. Luonnossa chinchilla ruokkii kaikkia tiellään löytämiään kasvilajeja. Mutta entä kotimainen chinchilla? Mitä ruokaa hänelle antaa?

1. Heinää

Heinä on välttämätöntä chinchillalle. Itse asiassa se mahdollistaa hänelle, kuten monet jyrsijät, joilla on hampaat, jotka kasvavat koko elämänsä ajan, kuluttaa hampaitaan. Lisäksi heinä on runsaasti kuitua, joka edistää chinchillan suolenkulkua. Se tulisi antaa kuivana, vihreänä, puhtaana ja suurissa varreissa nopeudellakourallinen päivässämieluiten aamulla.

Mutta varokaa, on erittäin suositeltavaa olla ostamatta huonolaatuista heinää. Parempi antaa etusija heinää myydään lemmikkikaupoissa tai ratsastuskeskuksissa viljelijät voivat saastuttaa torjunta-aineet ja muut kemialliset lannoitteet.

2. Chinchilla-pelletit tai -palat

Heinän lisäksi chinchilla-papereita ovat pellettien muodossa täydellisesti mukautettu ravitsemustarpeisiin tämän hämäräeläimen, toisin kuin hamstereille, kaneille tai oraville tarkoitettuja kroketteja. Niiden pitäisi saada aikaan 15 % proteiinia, 14 % kuitua ja 3 % rasvaa. 30 grammaa päivässä (yksi ruokalusikallinen) illalla annettuna riittää yleensä aikuiselle chinchillalle.

chinchilla mange
Krediitit: iStock

On parempi valita pelletiteikä siemenseoksille, koska chinchillalla on tapana lajitella ruokansa ja jättää syrjään joitain tarvitsemiaan siemeniä.

3. Herkut

Et voi antaa kaikkea ja mitään chinchillalle vaarantamatta sen kuolemaa. Tässä mielessä on suositeltavaavälttää hedelmiä ja vihanneksia, liian märkä. Toisaalta on suositeltavaa mieluummin kuivaruokaa kuten kuivatut yrtit, voikukan juuret tai kasvistangot.

Chinchilla on erityisen herkkä olento. Siksi on välttämätöntä kieltää ruokavaliostasi kaikenlaiset makeat kakut, karamellit, maapähkinät, mantelit, saksanpähkinät, hasselpähkinät, murot… Samoin, useimmat kasvit ovat myrkyllisiä tälle jyrsijälle.

Lähde

Pidät myös:

Chinchillani pissaa kaikkialle: 6 syytä miksi

15 väärinkäsitystä chinchillasta

Jyrsijät: yleisimmät sairaudet

4 päävaaraa, kun kävelet ympäri taloa

6 arvokasta vinkkiä tehdä hänet onnelliseksi