4 päävaaraa, kun kävelet ympäri taloa

Kanit ovat luonteeltaan uteliaita. Kuten taapero, heti kun hän löytää itsensä uudessa ympäristössä, hän ei voi olla tutkimatta sen jokaista nurkkaa. Omistajia on myös varoitettava asunnon sisällä vallitsevista vaaroista, jotta heidän karvapallonsa voi kävellä täysin turvallisesti. Tässä on 4 tärkeintä kotieläinvaaraa, jotka uhkaavat lemmikkikaneja.

Kani pyrkii löytämään ympäröivän maailman täysin viattomalla tavalla (kuten kaikki eläimet, sanoisit). Joten sinun on huolehdittava hänestä. Tätä varten sinun on jo tunnistettava, mikä voi vaikuttaa siihen, ja sitten varmistettava, että kaikki suojat on asennettu oikein, ennen kuin annat sen vaeltaa maassa.

Sähköjohtojen vaara

Kanit houkuttelevat kiistatta sähkölaitteita. Syyt ovat edelleen mystisiä, mutta tosiasia on olemassa. Jotta se ei pureskele johtoja ja joutuisi sähköiskuihin, älä jätä niitä makaamaan jäniseläinten näkyville. Muista siis piilottaa ne muovisuojat. Näin ollen kaikki gastronominen houkutus suljetaan pois näiden kaapelien edessä, jotka eivät voisi olla herkullisempaa.

Sähköjohdot
Tekijät: artisti/iStock

Huonekalut ja niiden koristeet

Kalusteet ovat all-you-can-eat-buffet kanille. Kuitenkin, jos haluat suojella häntä vakavalta suolitukoselta, seuraa häntä heti, kun hän on vapaa. Jos hän alkaa närästää huonekalua, saada hänet ymmärtämään että hänen on lopetettava lausumalla paheksuva ”ei”. Jos tämä tapahtuu useita kertoja, pikku peto lopulta sulautuu tähän ääneen Kielto.

huonekalut
Tekijät: keresi72/Pixabay

Ole varovainen myös kotiasi sisustavien esineiden kanssa. Paras jää aseta ne poissa ulottuvilta lemmikistäsi. Tiedä myös, että kani voi hypätä joidenkin huonekalujen päälle suhteellisen alhainen. Siksi varmista, että rihkamaasi pysyvät hänen ulottumattomissasi.

Lattiamatot

Joitakin päällysteitä voidaan käyttää kanin ateriana, ja ne voivat vahingoittaa sen vatsaa. Tämä koskee mattoja, joiden otsatukka näyttää kuninkaan juhlalta. Vaikka kouluttaisit hänet niin, että hän välttää puremisen, hillitön halu niellä pala pysyy silti kaikkialla. Siksi on suositeltavaa poista ne pysyvästi sinä majoitus

hapsumatto
Tekijät: Sachit10/Pixabay

Sisäkasvien uhka

Tietyt kasvityypit aiheuttavat vakavan vaaran ei ole vähäistä kanin kannalta. Rhododendron, oleanteri ja dieffenbachia voi vahingoittaa häntä, jos hän ruokkii niitä, tai vielä pahempaa. Koriste-esineiden osalta on siksi suositeltavaa säilyttää kukkakoristelusi erillään rakkaasta seuralaisestasi asentamalla se korkealle tai talon huoneeseen, johon eläimellä ei ole pääsyä.

kasvi
Dieffenbachia. Tekijät: Bogdan Kurylo/iStock

Olet ymmärtänyt sen, kuten vauva, pienen rakkauspallosi on kyettävä kehittymään turvallisessa ympäristössä. Monet meistä triviaalilta vaikuttavat elementit voivat olla kohtalokkaita lemmikeille, ja niitä on hajallaan kotimme neljään nurkkaan. Kissoja ei jätetä ulkopuolelle, minkä vuoksi on tärkeää tietää viisi kotitaloustuotetta, jotka ovat vaarassa kissoille.

Marsu vai hamsteri: kumpi valita?

3 vinkkiä sen hyvään ruokkimiseen