5 merkkiä, jotka osoittavat, että kanisi kärsii lämpöhalvauksesta

Kani on lämmölle erityisen herkkä eläin. Ja hyvästä syystä siinä on hyvin vähän hikirauhasia, jotka mahdollistavat sen hikoilun. Siksi, kun ympäristön lämpötila ylittää 28 °C, hänen on lähes mahdotonta laskea ruumiinlämpöään. Tämä altistaa hänet lämpöhalvaukselle, jota kutsutaan myös hypertermiaksi. Lämpöhalvaus kaneissa on kuitenkin usein kohtalokas… Vältä tämä ja pysty reagoimaan nopeasti oppimalla tunnistamaan ensimmäiset merkit!

Hyvä tietää : jos havaitset kanissasi yhden tai useamman alla olevista oireista, kiireellinen aika eläinlääkärille. Yritä sillä välin jäähdyttää karvapallosi vartaloa käärimällä se kosteaan pyyhkeeseen ja kostuttamalla sen korvat ja suun. Mutta ole varovainen, että valitset aina haaleaa vettä lämpöshokin välttämiseksi.

Lisäksi on useita vinkkejä estää lämpöhalvauksen kaneilla : asenna hänet viileään paikkaan, joka on suojattu auringolta, älä pakota häntä harrastamaan fyysistä toimintaa ja tarjoa hänelle raikasta vettä halutessasi. Jos mahdollista, harkitse myös sen asentamista tuulettimen eteen.

1. Hän näyttää masentuneelta

Jos sinulla on parhaillaan kuuma aika, ole tarkkaavainen kaniinillesi. Jos hän näyttää väsyneeltä, se on normaalia, lämpö valtaa hänet, aivan kuten sinunkin kohdallasi. Toisaalta, jos hän näyttää itsensä apaattinenuninen ja sehän ei näytä olevan enää tietoinen ympäristöstääntämä on merkki siitä, että jotain on vialla.

2. Hän huohottaa

Lämpöhalvauksen aikana, kanin hengitys nopeutuu ja syke kiihtyy. Jos kanisi alkaa huohottaa liikaa, siirrä se viileään paikkaan välittömästi. Tämä todellakin tarkoittaa, että hän joutuu pian kuivumisen ja lämpöhalvauksen uhriksi.

lapin
Teot: Seronsniy/iStock

3. Hän liikkuu hitaasti

Kuumalla säällä kanisi voi alkaa liikkua hyvin hitaasti, ikään kuin hidastettuna. Hänellä saattaa jopa olla taipumus venytellä koko pituudeltaan vatsa maata vasten. niistä tasapainon menetys ja yksi titubement voidaan myös havaita. Tässä tapauksessa on aika toimia.

4. Näkyviin tulee vesipisaroita

Jos huomaat, että vesipisaroita ilmaantuu kondensoitumisen vuoksi, sieraimien ympärillä Kanistasi on se, että se on siirrettävä viileään paikkaan välittömästi. Ja ennen kaikkea suojassa auringolta, se on tärkeintä!

Samoin jos kaniesi korvat ovat erityisen lämpimätlämpöhalvaus ei ole kaukana.

5. Vapina

niistä lihasten vapinatai jopa kouristukset voidaan joskus havaita hypertermian tapauksessa.

Huomaa myös, että kanin normaali lämpötila ei saa ylittää 40 °C. Tämän lisäksi sinun on toimittava nopeasti.

Yhteyden muodostaminen kaniini: 5 vinkkiä, joita noudatat

100 erittäin omaperäistä nimiideaa kaniinillesi