5 sai ideaa unohdettavaksi!

Kani on herkkä eläin. Jotta se voisi elää helposti kymmenen vuotta, sille on tarjottava asianmukainen ruokavalio. Tässä on 5 ennakkokäsitystä hänen ruokavaliostaan, joiden tarkoituksena on ravistaa tottumuksiasi.

1. « kova leipä tekee hyvää hampaille »

Meillä kaikilla on mielessämme kuva kanista, joka nauttii edellisen päivän kovan leivän krutonkeja pureskelemasta. Todellisuudessa leipä on a haitallista ruokaa kanille. Todellakin, pitkällä aikavälillä se voi aiheuttaa hänelle suoliston häiriöt enemmän tai vähemmän vakavaa. Lisäksi hänellä ei ole ei tehokkuutta hampaiden viilaamisen yhteydessä.

2. « Kääpiökani tarvitsee erityisruokaa »

Ehdottomasti ei. Kääpiökani on varmasti kääpiö, mutta se pysyy kanina. Siksi hän tarvitsee a sama virtalähde vanhempiensa serkkuihinsa. Ole kuitenkin varovainen antamalla hänelle hänen kokoonsa mukautettuja määriä, koska kääpiökaniilla on taipumus lihoa nopeasti.

3. « Jos hänellä on ripuli, lopetan hänen ruokkimisen hetkeksi.”

Varsinkaan ei! Jänis napostelee koko päivän, kuin kissa. Paitsi että jos kani lopettaa syömisen, sen ruoansulatusjärjestelmä ei enää toimi, mikä voi vahingoittaa hänen maksaansa.

kani syö porkkanaa
Tekijät: Thomas_G/Pixabay

Jos kaniinillasi on ripuli, jatka syömisen antamista hänelle rajattomasti, mutta aseta ruoat etusijalle runsaasti kuitua kuten heinää tai ruohoa.

4. « Tuoreet vihannekset eivät ole hänelle hyväksi »

osoitteessavilli tila, kani syö vain sen! Vankeudessa sen täytyy siksi käyttää syömään kasviksia joka päivä. Todellakin, jos hän ei ole tottunut syömään kasveja ja annat hänelle yhtäkkiä endiivin naposteltavaksi, hänen suolistonsa voi silloin häiriintyä. Lisäksi ole varovainen, ettet tarjoa hänelle vihanneksia heti sen jälkeen, kun olet ottanut ne pois jääkaappi.

5. « Herkku silloin tällöin ei satu.”

väärennös! Kuten olemme jo määrittäneet, kani on erittäin järkevää. Pieninkin äkillinen ruokavalion muutos voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia. Siksi jopa poikkeuksellisesti on erittäin suositeltavaa olla antamatta herkkuja kanille, varsinkin kun niitä on usein aivan liian rikas hänelle.

Pidät myös:

Tästä syystä sinun ei pitäisi KOSKAAN hylätä kania luonnossa

6 syytä, miksi kanisi hiukset lähtevät

Kolme ensimmäistä vaihetta onnellisen kanin saavuttamiseksi

Kuinka määrittää kanin sukupuoli?

Kaniinillani on putoava korva: pitäisikö minun olla huolissaan?