5 suosituinta kanirotua

Oletko päättänyt adoptoida kanin? Loistava idea! Mutta olemassa olevien 50 eri rodun joukossa ei ole aina helppoa löytää tietä. Auttaaksemme sinua tekemään oikean valinnan ja valitsemaan sinulle täydellisesti sopivan kanin, olemme valinneet kaninomistajien arvostamat rodut. Ja hyvästä syystä, ne eivät ole vain kauneimpia, vaan niiden kanssa on myös helpoin elää!

1. Lapin leijonanpää

Jos leijonanpääkani, jota kutsutaan myös leijonanpääksi, on niin arvostettu, se on tarkoitettu tiheä turkki että hän pitää elämänsä ensimmäiset kuukaudet kaulassaan ja joka muistuttaa leijonan harjasta. Mutta tämä ei ole tämän ainoa ominaisuus kääpiö kanijonka paino ei koskaan ylitä 2 kg.

Leijonanpään persoonallisuus on erityisen miellyttävä. Hän on lempeä, rauhallinen, leikkisä, hellä ja voi asua ilman ongelmia lasten kanssa, edellyttäen tietysti, että heitä kohdellaan kunnioittavasti ja hellästi. Suhteellisesti seurallinen kääpiökaniin kohdalla leijonanpääkani on kuitenkin varovainen vieraita kohtaan.

lapin leijonanpää
Tekijät: Oksana_Schmidt / iStock

2. Ram Rabbit

Tunnettu pitkästä roikkuvat korvat, Oinaskani, jota kutsutaan myös lopeksi, on yksi maailman suosituimmista kaneista. Ja hyvästä syystä näiden korvien muoto muistuttaa hieman lammasta, mikä tekee siitä alkuperäisen ja viehättävän. Puhumattakaan siitä, että se antaa hänelle erityisen suloisen pienen surullisen ilmeen.

Temperamentin suhteen se on yleensä kani älykäs ja hellä, mutta se vaatii paljon huomiota. Todellakin, pässi kani tuskin kestää yksinäisyyttä. Hänen on oltava mahdollisimman paljon yhteydessä ihmiseen. Lisäksi on hyvä tietää, että ihmisläheisyytensä vuoksi tämä jäniseläin on erityisen tärkeä helppo kouluttaa.

Huomaa, että lop-kani ei ole rotu sinänsä. Todellisuudessa on erityyppisiä lop-kaneja. Valinta on tehtävä halutun koon mukaan:

  • ranskalainen pässi, joka painaa 4-7 kg
  • englantilainen pässi, joka painaa 3-6 kg
  • pieni pässi, joka painaa 2-4 kg
  • kääpiöpässi, joka painaa 1-2 kg
lop kani
Laajuus: elisae / iStock

3. Angorakani

Helposti tunnistettavissa sen perusteella pitkät ja silkkiset hiukset, Angora-kaniinilla näyttää olevan villaturkki. Tämä kääpiökaniympäristö 1 kg on harjattava päivittäin, jotta hän ei niele liikaa kuolleita hiuksia hoitonsa aikana. Itse asiassa, aivan kuten kissojen tapauksessa, kanien syömät kuolleet karvat voivat muodostaa karvapalloja niiden vatsaan. Mutta tämä on heille hengenvaarallista.

Angoran kääpiökani, jolla on suhteellisen rento luonne, on yleensä helposti vaikutuksellinen. Välttääksesi sen pelottelusta ja kesyttääksesi sen hellästi, sinun tulee aseistaa itsesi kärsivällisyydellä ja suurella rakkaudella!

Huomaa, että on olemassa muitakin angorakaniinityyppejä, jotka ovat suurempia kuin kääpiökani: ranskalainen angorakani, englantilainen angorakaniini, saksalainen angorakani, satiiniangorakaniini ja jättiläinen angorakaniini.

lapin nain angora
Tekijät: Jiel Beaumadier / Wikimedia Commons

4. Puolan kääpiökani

Tämä pieni kani, jonka paino on keskimäärin 1-1,5 kg, on melko yleinen lemmikkikanina. Syy tähän menestykseen? Hänen valkoinen turkki tahraton, hänen punaiset tai siniset silmänsä ja pyöreät kasvonsa.

Luonteeltaan vilkas ja leikkisä puolalainen kääpiökani, jota kutsutaan myös hermione, on erittäin suosittu lasten keskuudessa. Ja hyvästä syystä hän on a loistava leikkikaveri. Mutta tämä on vain yksi sen monista ominaisuuksista!

puolalainen kääpiökani
Tekijät: TinyForest / Wikipedia

5. Flanderin jättiläinen kani

Jos et asu kerrostalossa ja haaveilet XXL-kanin kaltaisesta lemmikki-, joten miksi et valitsisi Flanderin jättiläistä?! Tämä suuri turkkipallo, jota pidetään maailman suurin kanipainaa yleensä 6-8 kg, mutta sen paino voi olla jopa 10 kg.

Rauhallinen ja hellä, Flanderin jättiläinen selvästi tarvitsee enemmän tilaa kuin kääpiökani. Verrattuna, hän tarvitsee rakkautta yhtä paljon. Todellakin, tätä jättiläistä, jolla on suuri sydän, on jatkuvasti pyydettävä leikkimään tai halaukseen. Jos hän vihaa jotain, se on yksin oleminen koko päivän!

Flanderin jättiläinen kani
Tekijät: Lucile Petit / Wikipedia

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

6 merkkiä, jotka osoittavat, että kanisi on sairas

Kuinka määrittää kanin sukupuoli?