5 vinkkiä saada hänet lopettamaan

Toisin kuin marsu, hamsteri tunnetaan taipumuksestaan ​​purra hyvin helposti. Tämä tekee hänestä eläimen, jota ei suositella pienille lapsille. Mutta jos hän on niin aggressiivinen, se ei johdu pahuudesta vaan siitä, että hän pelkää. Hän todellakin säilytti saaliinvaistonsa. Kuitenkin, kun hän näkee kahden suuren ihmiskäden lähestyvän, hän voi hyvin kuvitella, että se on saalistaja, joka haluaa saada hänet kiinni syömään hänet. Onneksi hamsterin kouluttamiseen on olemassa muutamia temppuja.

Hyvä tietää : jokaisen tässä artikkelissa kuvatun vaiheen pitäisi kestää noin viikon!

1. Anna hänen tottua sinuun

Toisin kuin koira, hamsterilla kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia sopeutua uuteen ympäristöönsä. Siksi, jos hamsterisi on pidättyväinen ja taipumus purra helposti, älä syytä häntä. Tämä on täysin normaalia käytöstä ja loppuu melkein kokonaan, kun hän tajuaa voivansa luottaa sinuun ja olla turvassa uudessa kodissaan.

Auttaaksesi häntä tottumaan sinuun nopeammin, älä epäröi istua säännöllisesti hänen häkin vieressä ja puhu hänelle pehmeällä äänellä. Tavoitteena on, että hän vähitellen tottuu läsnäoloasi, ääneesi ja myös hajuusi. Huomaa, että itsellesi kuuluvan vaatekappaleen lisääminen häkkiin voi myös olla hyvä tapa tutustua tuoksuusi.

Ole varovainen tämän lähestymisvaiheen aikana, jonka on kestettävä vähintään yksi viikko, älä yritä koskettaa jyrsijääsi. Voit pilata kaiken jo vakiintuneen luottamuksen!

2. Tutustu siihen kädelläsi

Toinen vaihe on saada hamsteri tottumaan käteesi, jotta se tunnistaa sen a harmiton elementti eikä vaarana. Tehdäksesi tämän, kun olet varma, että hamsterisi tunnistaa sinut tai jopa alkaa pitää sinusta, istu hänen häkkinsä lähellä kuten yleensä.

Paitsi tällä kertaa, mieti aseta kätesi hänen häkin päälle niin kauan kuin pysyt hänen kanssaan.

Aloita sitten vähitellen liikuta kättäsi hitaasti. Ja viikon lopussa aseta hänet häkkiin. Jos hamsterisi alkaa tässä vaiheessa haistella sitä, se on melko hyvä merkki.

3. Anna hänelle herkkuja

Jotta hamsteri tunnistaisi sinut ystäväksi, ei ole salaisuutta, sinun on ostettava hänen luottamustaan ​​herkuilla.

hamsteri
Krediitit: iStock

Kun hän on hyväksynyt kätesi läsnäolon häkissään, aseta herkku kämmenelle. Jos hän tulee syömään sitä suoraan kädestäsi, se on merkki siitä, että olet lähellä kauan odotettua hetkeä, jolloin hän antaa sinun koskettaa häntä purematta sinua.

Mitä tulee herkkujen valintaan, tee pienen suojattajan makujen mukaan. Jotkut pitävät auringonkukansiemenistä, toiset rusinoista, toiset omenoista…

4. Hyväile häntä hellästi

Siinä se, hamsterisi hyväksyy kätesi täysin ja syö siitä epäröimättä. Nyt on aika koskea siihen. Joten aloita silittämällä sitä kevyesti, ilman äkillisiä liikkeitä.

Sitten vähitellen, aseta kätesi hänen ruumiinsa molemmille puolille, näiden täytyy kohdata hänen vatsansa alle, ikään kuin aiot nostaa hänet maasta. Tällä tavalla hän vähitellen tottuu tähän tunteeseen.

Varsinkin kun tätä pyyntitapaa ei voida sekoittaa petoeläimiin, sen pääpetoeläimiin. Itse asiassa viimeksi mainitut kiinnittävät kynnensä saaliinsa selkään. Siksi se näyttää hänestä vähemmän uhkaavalta.

5. Muodosta käsilläsi pieni piilopaikka

Jos hamsterit rakastavat jotakin, se on piilopaikkoja. Kun muodostat käsilläsi pienen luolan, jyrsijän on helpompi pysyä käsissäsi. Hän todellakin tuntee olevansa suojassa, mikä antaa hänelle a turvallisuuden tunne.

Ja viimeinen asia: muista pestä kätesi ennen hamsterin kantamista. Itse asiassa jälkimmäinen saattaa haluta napostella sinua, jos kätesi haisevat ruoalta!

Lähde

Pidät myös:

Tästä syystä sinun ei pitäisi koskaan ostaa hamsterille harjoituspalloa

Puhdista hamsterin häkki 5 vaiheessa

Hamsterini on mennyt lepotilaan: mitä minun pitäisi tehdä?

Miksi marsuille pitäisi lisätä C-vitamiinia?

6 syytä miksi