5 vinkkiä sinne

Kanilla on ärsyttävä taipumus merkitä alueensa virtsaamalla ja levittämällä pieniä ulosteita ympäri taloa. Se on kuitenkin eläin, joka osaa olla puhdas ja joka ei koskaan tahraa nukkuma- ja ruokailupaikkaansa. Opettaaksesi kanin tekemään hiekkalaatikossa, kuten kissan, sinun tarvitsee vain olla ohittamatta vaiheita ja olla kärsivällinen.

On hyvä tietää, että steriloitu tai kastroitu kani ei halua merkitä aluettaan vähemmän ja on siten helpompi puhdistaa.

1. Valitse sopiva pentue

Pentueen valinta on olennainen vaihe kanien WC-koulutuksessa. Voit valita a vihannesten kuivike koostuu lastuista, hampusta tai kierrätyspaperista valmistetuista rakeista. Huomio, kissoille käytettävä mineraalihiekka on myrkyllistä kaneille ! Kaikissa tapauksissa hiekkalaatikossa on oltava korkeat reunat jotta kani ei vuoda yli, kun hän helpottaa itseään. Kissanhiekkalaatikot sopivat täydellisesti.

Pieni temppu kannustaa kania keventämään itseään hiekkalaatikossaan levitä heinää hiekkalaatikon toiseen päähän. Sitten eläin houkuttelee syömään, ja sen on asetettava itsensä tarjottimelle. Ja kanit yleensä kakkaavat syödessään. Voit myös laittaa kanin hiekkalaatikkoonsa heti jokaisen aterian jälkeen.

Myös rohkeasti vuoraa häkkisi oljilla kun tarjotin on asennettu jälkimmäiseen, jotta kani voi tehdä eron jätökselle tarkoitetun paikan ja muun häkin välillä. Tätä varten häkin on oltava riittävän suuri.

2. Laita heidän jätöksensä hiekkalaatikkoon

Kyllä, se saattaa kuulostaa oudolta, mutta se toimii! Jotta kanisi ymmärtäisi, että hänen on nyt vapautettava itsensä hiekkalaatikossaan, se on välttämätöntä poimi hänen jätöksensä ja laita ne pentueeseensa joka ilta, useiksi päiviksi. Siten hän ymmärtää itse, että tämä paikka on varattu hänen tarpeitaan.

Muuten, älä puhdista hiekkalaatikkoa liian usein jotta hän ei häiritse hänen tapojaan. Kerran kolmessa päivässä on aluksi enemmän kuin tarpeeksi. Kun kanisi on vanhempi ja täysin puhdas, voit vaihtaa sen joka toinen päivä.

3. Laajenna hänen aluettaan pikkuhiljaa

Jätä ensin kani häkkiinsä, jotta se tottuu uuteen ympäristöönsä ja käyttää heti hiekkalaatikkoaan. Jos hän vapauttaa itsensä häkkinsä toisessa osassa, siirrä roskakori sinne.

Muutaman päivän päästä päästää irti aivan häkkinsä vieressä jotta hänellä on aikaa palata pentueeseensa, jos siihen tulee kiireellinen tarve. Jos hän ulostaa tai virtsaa tämän retken aikana, vie hänet välittömästi hiekkalaatikkoonsa. Toista toimenpide muutaman päivän ajan samaan aikaan.

lapin
Krediitit: iStock

Vähitellen, ja jos kanisi on onnistunut hillitsemään itsensä kävelynsä aikana, anna hänen tutkia muita paikkoja talossa, yhä kauempana pentueestaan. Kun hän palaa pentueeseensa yksin, vaikka hän olisi toisessa huoneessa, se tarkoittaa, että hän on puhdas.

4. Palkitse se

Kuten kaikki eläimet, kanit tarvitsevat rohkaisua ja kiitosta oppiessaan jotain uutta. Kun näet karvapallosi hoitavan liiketoimintaansa hiekkalaatikossaan, älä epäröi väärinkäyttäen halauksia ja onnitteluja käyttöä a leikkisyytesi. Pieni herkku voidaan myös arvostaa suuresti.

Tärkeintä on muistaa, että hiekkalaatikko tulee nähdä miellyttävänä ja positiivisena paikkana.

5. Älä moiti häntä

Älä koskaan huuda kanillesi. Ja tietenkin, älä koskaan ole väkivaltainen ! Kanit ovat erittäin herkkiä eläimiä joka voi traumatisoitua nopeasti. Mikä pahempaa, he voivat saada sydänkohtauksen, jos he ovat liian peloissaan.

Jos kanisi helpottaa itseään edessäsi sopimattomassa paikassa, älä moiti häntä. Ota hänestä kiinni varovasti ja laita se pentueeseensa. Ja kaikki hymyillen !

Pidät myös:

Kanin ruokinta: 5 väärinkäsitystä, jotka kannattaa unohtaa!

3 asiaa, jotka sinun on tehtävä, jos kanisi on menettänyt hiuksiasi

Kuinka puhdistaa kanin häkki 5 yksinkertaisessa vaiheessa

Kaniinillani on putoava korva: pitäisikö minun olla huolissaan?

tauti, joka voi tappaa kanisi alle 48 tunnissa