6 arvokasta vinkkiä tehdä hänet onnelliseksi

Se, että marsu on pieni eläin, ei tarkoita, että se vaatisi vähemmän hoitoa kuin koira tai kissa. Todellisuudessa tämä erityisen herkkä pieni jyrsijä tarvitsee yhtä paljon huomiota menestyäkseen. Tässä on joitain tärkeitä vinkkejä, jotka kannattaa ottaa käyttöön mahdollisimman pian, jotta hän olisi onnellinen!

1. Syö kaksi marsua

Se on virhe, jonka monet marsujen omistajat tekevät: luulevat, että heidän karvapallonsa on tarkoitettu yksinäiseen elämään. Ei! Marsu on a eläinten sosiaalinen joka haluaa asua ryhmässä. Itse asiassa se on välttämätöntä adoptoi aina vähintään kaksi marsua jotta he voivat pitää toisilleen seuraa. Huomaa, että tämä suositus koskee myös omistajia, jotka viettävät koko päivän jyrsijän kanssa.

Ole kuitenkin varovainen, kun valitset toista marsuasi, varmista, että se on samaa sukupuolta kuin ensimmäinen eläimesi tai jos se ei ole mahdollista, toinen näistä kahdesta steriloidaan. Itse asiassa kaksi vastakkaista sukupuolta olevaa eläintä tulisi välttämättä lisääntymään.

2. Valitse suuri häkki

Tämä on perusta. Vaikka voisi luulla, että marsu on tyytyväinen pieneen tilaan, näin ei todellakaan ole. Päinvastoin, mitä isompi hänen häkkinsä, sitä onnellisempi hän on. Ja hyvästä syystä se on erittäin dynaaminen eläin, jonka täytyy juosta, leikkiä, lyhyesti sanottuna liikkua! Valitse siis a häkki vähintään 80 x 130 cm jos sinulla on kaksi marsua.

Mitä tulee häkin sijaintiin, sen on oltava sisällä paikka, joka on suojattu kylmältä, kuumuudelta ja vedolta. Lyhyesti sanottuna paikka, jossa lämpötila on 20-25 °C ympäri vuoden. Tämä on tärkeää, koska kuten edellä totesimme, marsut ovat erittäin hauraita ja herkkiä pienimmillekin lämpötilan muutoksille. Marsu ei kuitenkaan saa sairastua!

Muista myös asettaa hänen häkkinsä a vilkas paikka, mutta ei liikaa. Tämä tarkoittaa, että marsullasi tulisi olla tunne, että se on ympäröity, osallistuu perhe-elämään ilman, että se on liian alttiina kovalle äänelle. Itse asiassa olohuoneen hiljainen nurkka on hyvä vaihtoehto.

Hyvä tietää : Joka päivä likainen kuivike on poistettava, vesi vaihdettava ja ruuan jäännökset heitetään pois. Kerran viikossa häkki ja sen tarvikkeet on puhdistettava kokonaan saippualla ja kuumalla vedellä ja kuivataan sitten.

3. Rikastuta ympäristöäsi

Jotta marsu voisi viihdyttää, on välttämätöntä tarjota sille leluja yhtä hyvin kuin piilopaikkoja. Älä epäröi, jotta hän ei kyllästy siihen vaihtaa sijaintiaan säännöllisesti häkkinsä sisällä.

Ole varovainen valitessasi leluja marsullesi. Itse asiassa niiden täytyy olla iso ja riittävän vahva estääkseen häntä tukehtumasta siihen. Lisäksi marsulla on taipumus pureskella kaikkea, mitä se löytää, Varmista, että hänen lelunsa ovat puuta, eikä niitä ole maalattu tai käsitelty kemikaaleilla.

Hyvä tietää : kuntopyörät kielletään!

4. Päästä hänet ulos

Vaikka marsu nauttii häkin mukavuudesta, sen on myös päästävä ulos ja vaeltaa vapaasti (mutta aina valvonnassa) hänen talossaan. On kuitenkin parempi poistaa etukäteen kaikki elementit, jotka voivat muodostaa vaaran hänelle. Ja varmista, ettei se jää pieniin aukkoihin (sohvan alla, jääkaapin takana…). Varmista myös, ettei hän pääse ulos. Hänen ei pitäisi paeta ja eksyä!

Tämä päivittäinen vapauden hetki antaa hänelle paitsi venytellä jalkojaan, tyydyttää uteliaisuutensa, myös vahvistaa suhdetta, joka hänellä on sinuun. Tämä on todellakin täydellinen aika yrittää olla vuorovaikutuksessa hänen kanssaan!

5. Halaa häntä

Marsu on a erittäin rakastava eläin. Siksi hänen täytyy viettää paljon aikaa omistajansa kanssa.

Vahvan siteen luomiseksi jyrsijääsi on erittäin suositeltavaa käsittele sitä säännöllisesti tottuaksesi hänet läsnäoloasi. Joten ota se käsiisi, hyväile sitä, puhu sille, anna sille suudelmia… Sen täytyy tuntea, että nämä eleet ovat kiintymyksen merkkejä sinulta. Tällä tavalla hän on vain onnellisempi. Toisaalta varo, ettet tukahduta sitä!

6. Kiinnitä erityistä huomiota ruokaan

Laadukas ruokavalio takaa hyvän terveyden kaikille eläimille, myös marsuille. Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on tietysti antaa heinää ad libitum hiuspallollesi. Sen sisältämät kuidut mahdollistavat ruoansulatusjärjestelmän toiminnan koko päivän. Lisäksi se tekee hyvää hampaille!

Sitten sinun tulee täydentää ruokavaliota vihannekset (fenkoli, salaatti, porkkanapäät…) ja vähän rakeita. Tärkeintä on vaihtele vihanneksia aterioidensa aikana (vähintään 6 eri kasvista päivässä). Mitä tulee hedelmiin, niitä tulisi antaa herkkujen muodossa, satunnaisesti, koska niissä on paljon sokeria. Katso luettelo marsuille suositelluista hedelmistä ja vihanneksista: tavata täällä.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

3 vinkkiä sen hyvään ruokkimiseen

6 vinkkiä hamsterin virkistämiseen