6 merkkiä, jotka osoittavat, että kanisi kärsii siitä

Myksomatoosi on lähes aina kuolemaan johtava virustauti, joka vaikuttaa villi- ja kotikaniiniin keväästä syksyyn. Se tarttuu vain kanien välillä ja pääasiassa hyttysten ja kirppujen puremana tai suorassa kosketuksessa tartunnan saaneen kanin kanssa. Koska tähän sairauteen ei ole vielä kehitetty tehokasta hoitoa, ainoa ennaltaehkäisevä toimenpide on rokottaminen. Jos et ole saanut kaniasi rokotettuna, myksomatoosin oireet ovat helposti tunnistettavissa. Näin voit diagnosoida taudin nopeasti!

Hyvä tietää : Taudilla on kaksi muotoa: akuutti ja krooninen muoto. Kannasta riippuen taudin virulenssi voi olla enemmän tai vähemmän voimakasta. Joka tapauksessa on harvinaista, että kanit toipuvat. Kuolema voi tapahtua 48 tunnin tai 3-4 viikon kuluttua.

1. Hänen iholleen ilmestyy kyhmyjä

Yleensä tämä on ensimmäinen varoitusmerkki taudista. Todellakin, jos sellaisia ihokasvaimia (kutsutaan myksoomiksi) ilmestyy kanin iholle, tämä ei ole normaalia. Näitä kyhmyjä havaitaan useimmiten kasvoissa, silmissä, nenässä, korvissa, selässä ja jaloissa, ja niihin liittyy ihovaurioita.

2. Hänellä on punaiset silmät

Yhtäkkiä kaniinillasi alkavat punastua silmät, ikään kuin hänellä olisi a sidekalvotulehdus ? Sinä huomaat valkoista silmävuotoa ? Se ei ole hyvä merkki. Voidaan myös huomata a silmäluomen turvotus. On jopa mahdollista, että eläin ei enää pysty avaamaan silmiään tai jopa sokeutumaan.

3. Hänellä on kuumetta

Hypertermia eli kuume on toinen myksomatoosin oire. Joten, jos kanisi lämpötila on noin 42 °Cettä tauti syö hänet.

lapin myksomatoosi
Kani, jolla on myksomatoosi. Tekijät: Todorean Gabriel / iStock

4. Sukuelimet ovat turvonneet

Myksomatoosi aiheuttaa kaniinien sukuelinten ja peräaukon turvotusta. Täällä myös näitä turvotus siihen voi liittyä ihovaurioita.

5. Hän ei syö enää

Ruokahaluttomuutta voidaan havaita myös myksomatoosista kärsivillä kaneilla. Yleensä jälkimmäiset eivät enää syö tai juo. Ne näkyvät kokonaan apaattinen.

6. Hänellä on hengitysvaikeuksia

Koska myksomatoosi heikentää eläimen immuunijärjestelmää, ei ole harvinaista, että eläimet joutuvat bakteeri-infektioiden ja erityisesti keuhkokuume. Sitten hänellä on hengitysvaikeuksia ja nenävuotoa voidaan havaita.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Täydellinen luettelo vaarallisista ruoista marsuille

10 ideaa 100 % kierrätetyistä leluista hänen viihdyttämiseen!