6 merkkiä, jotka osoittavat, että kanisi on sairas

Kanien tiedetään olevan hauraita eläimiä. Itse asiassa on välttämätöntä osata tunnistaa sairauden ensimmäiset oireet, jotta voidaan reagoida nopeasti. Tässä on 5 merkkiä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ja joiden pitäisi saada sinut viemään kanisi välittömästi eläinlääkäriin!

Hyvä tietää : saaliina kaniilla on tapana piilottaa heikkoutensa, jotta petoeläimet eivät havaitse sitä. Siksi on erityisen tärkeää havaita taudin merkit tässä eläimessä.

1. Hän menetti ruokahalunsa

Ensimmäinen huolestuttava merkki: ruokahaluttomuus. Todellakin, jos kanisi lopettaa ruokinnan, jotain on vialla. Se on jopa vastoin hänen selviytymisvaistoaan.. Syy ? Kanin ruoansulatusjärjestelmä on ehdottomasti pidettävä aktiivisena koko päivän. Jos kani lopettaa syömisen yli päiväksi, se voi kuolla.

2. Hän ei liiku enää paljon

Jos kanisi kiihtyi häkissään heti kuultuaan sinun tulevan kotiin ja nyt se on hyvin huomaamaton, ole varovainen. Voimassa, kani on tottumuseläin.

Itse asiassa äkillinen käyttäytymisen muutos, kuten suurempi väsymys, kiinnostuksen menetys peliä kohtaan, äkillinen aggressio tai eristäytyminen, viittaa yleensä terveysongelmiin.

3. Hän ei enää kakkaa

Kani, joka ei enää pissaa tai kakkaa, ei ole normaali. Tämä voi olla merkki vakavasta ongelmasta, kuten suoliston tukos. Hän onkin saattanut niellä hiuksia tai palan pahvia tai mattoa, joka olisi juuttunut hänen suolistoonsa. Jos eläinlääkäri ei kuitenkaan hoida sitä nopeasti, se voi olla kohtalokas.

Ripuli, ummetus ja veri virtsassa ovat myös vakavia varoitusmerkkejä kaneille.

lapin
Teot: Seronsniy/iStock

4. Hänellä on vuotava nenä ja/tai silmät.

Nenä- ja silmävuotoa ei tule havaita kanilla. Samaa varten aivastelukohtauksia tai vaikea hengitys. Jos näin on, eläinlääkärin konsultaatio on paikallaan.

Lisäksi, jos huomaat, että kanisi bave, tämä on myös merkki, joka on otettava huomioon. Se voi todellakin viitata hammassairauteen.

5. Hän ottaa outoja asentoja

Sairas kani voi adoptoida epätavalliset asennotkuten vatsan painaminen maata vasten, kumartuminen, nurkassa istuminen, pään kallistaminen, ontuminen, ympyröiminen… Tässä tapauksessa on toimittava nopeasti.

6. Hän pitää hauskoja ääniä

Jos kanisi alkaa yhtäkkiä valmistaa epänormaalit äänet, ole varovainen. Jos hän esimerkiksi narstelee hampaitaan, tämä osoittaa, että hän ei voi hyvin. Samoin jos hän ääntelee tavallista enemmän.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

10 ideaa 100 % kierrätetyistä leluista hänen viihdyttämiseen!

5 suosituinta kanirotua