6 syytä miksi

Rakastatko chinchillaasi, mutta oletko kyllästynyt siivoamaan hänen jälkensä joka päivä? Se ei ole (tai ei enää) puhdas, etkä ymmärrä miksi? Älä panikoi, me selitämme sinulle kaiken!

1. Hän merkitsee alueensa

Kun uroschinchilla saavuttaa sukukypsyyden, 7 ja 9 kuukauden välillä, hän voi alkaa virtsata missä tahansa häkissään ja kotona. Syyt tähän käytökseen? merkitse alueesi mutta myös houkuttelevat naaraat lisääntymään.

Jos tämä käyttäytyminen tulee liian ärsyttäväksi, muista, että se on mahdollista kastroi hänet.

2. Hän on stressaantunut

Johtuipa se muutosta, uudesta eläimestä perheessä tai yksinkertaisesti häkin paikan vaihdosta, chinchilla on eläin, joka stressaa helposti. Ja kuka sanoo, että stressi sanoo pieniä pissausonnettomuuksia!

Anna hänen tottua hitaasti uuteen ympäristöönsä ja kaiken pitäisi pian palata normaaliksi.

3. Hän on sairas

Myös chinchillat voivat supistua virtsatietulehdukset. Jos chinchillan virtsan väri muuttuu, mene eläinlääkäriin!

chinchilla
Krediitit: iStock

4. Hänen pentueensa on likainen

Kuten kaikki muutkin eläimet, chinchilla vihaa lievittää itseään likaisessa ympäristössä. Jos hänen hiekkalaatikko on täynnä pissaa ja jätöksiä, koska sitä ei ole vaihdettu pitkään aikaan, siksi on normaalia, että hän haluaa virtsata muualle.

Muistutuksena, chinchillan pentueen tulee koostua hajustamaton puulastu et vaihdetaan vähintään kahdesti viikossaaivan kuin kissa.

5. Hänen hiekkalaatikkonsa ei ole hyvin sijoitettu

Jos chinchillasi kakkaa aina samaan paikkaan häkissä, eikä se ole hiekkalaatikossaan, se voi vain olla hänen hiekkalaatikonsa sijainti mikä ei sovi hänelle. Vaihda se ja katso, onko siinä mitään muutosta!

6. Se on chinchilla, ei kissa

Kyllä, chinchillat ovat jyrsijöitä eivätkä aina kovin puhtaita eläimiä, Syytä siitä heidän ruoansulatusjärjestelmäänsä. Itse asiassa heidän ruoansulatusjärjestelmänsä toimii koko ajan, joten he eivät voi olla tekemättä pienet ulosteet minne he menevätkin.

Ja se on hyvä, koska paljon kakkaava chinchilla on a hyvän terveyden merkki ! Jos karvapallosi lakkaa ulostamasta edes muutaman tunnin ajaksi, kyseessä on eläinlääkärin hätätilanne.

Pidät myös:

Kaikki mitä sinun tulee tietää chinchillaruoasta

15 väärinkäsitystä chinchillasta

Jyrsijät: yleisimmät sairaudet

5 vinkkiä saada hänet lopettamaan

Kanin tai marsun adoptio, miten valita?