6 vinkkiä kanin jäähdyttämiseen

Odotit sitä kärsimättömästi: kesä tulee. Aurinko ja lämpö ovat täällä, pääset vihdoin paistattelemaan pillereitä kahden sylin välissä altaassa tai meressä. Kanisi puolestaan ​​kärsii lämmöstä paljon enemmän kuin sinä, joten varokaa helleaalto!

Hyvä tietää : kani on hellä kotieläin, mutta myös pelokas ja hauras. Se on varovasti käsiteltävä eläin. Kun kesä tulee, sinun on oltava vielä valppaampi, koska jos yli 25°C lämpötiloissa hänen terveytensä on heikentynyt (ripuli, nestehukka jne.). Joten varo lämpöhalvausta, joka voi olla kohtalokas hiuspallollesi. Tässä on 6 vinkkiä, joiden avulla voit pitää kanisi viileänä!

1. Tuuleta

Se voi tuntua hyvin yksinkertaiselta, mutta tuuletus on syynä sisätilojen viileänä pitämiseen. Ilta ja yö, käytä tilaisuutta avata ikkunat ja uudistaa talon ilmaa. Päivän aikana voit myös tuulettaa. Toisaalta, anna ikkunaluukut kiinni niin, että ilma pääsee sisään, mutta ei lämpöä. Ihanteellinen ympäristön lämpötila kanille on 18°C.

2. Kostea liina ikkunaan

Jos sinulla ei ole tuuletin virkistääksesi kaniasi, se ei ole ongelma. Sinun tarvitsee vain sulkea ikkunaluukut ja avata ikkunat leveäksi asettamalla ne aivan aukon eteen a märkä pyykki. Vedot kuivattavat kostean liinan samalla hajauttaa kosteutta huoneessa. Tämä menetelmä on halvempi kuin tuuletin ja estää kaniasi vilustumasta.

3. Kastele pupu

Kani säätelee lämpötilaansa sen avulla korvat. Kanssa märkä käsine, voit säännöllisesti päivittää kaniesi korvat. Mutta ole varovainen, et saa saada vettä hänen korviinsa!

lapin
Tekijät: Alexander Horn / Wikimedia Commons

Voit myös kastella kaniasi käyttämällä a sumutaja. Peitä lopuksi häkin lattia a märkä pyyhe voi olla myös hyvä ratkaisu.

4. Paljon vettä

Kanin vettä tulee olla jatkuvasti oma, ei liian kuuma eikä liian kylmä. Kun se on erityisen kuuma, vaihda ainakin sen vesi kahdesti päivässä.

5. Saa kanin haluamaan juoda

Jos näet, että kanisi ei juo paljon vettä, voit lisätä muutama tippa puhdasta hedelmämehua (ilman väriaineita, ilman lisättyä sokeria… parasta on puristaa hedelmät itse). Voit viimeisenä keinona yrittää saada hänet juomaan a pipetti pakottaa hänet juomaan enemmän.

6. Vesi kanin ruoassa

Voit pitää kanin nesteytettynä kastele vihanneksia. Siten hän kosteuttaa itseään huomaamattaan. Niin ahne kuin hän onkin, hän on varmasti iloinen.

On tiettyjä hedelmiä ja vihanneksia, kuten kurkkua, kesäkurpitsaa, melonia tai vesimelonia, joita voit antaa kanille korkean kuumuuden sattuessa (siemenettömiä, nahattomia ja lehdettömiä). Ole kuitenkin varovainen, jotkut ruoat tulisi ehdottomasti kieltää ruokavaliostasi!

Hamsterini on mennyt lepotilaan: mitä minun pitäisi tehdä?

3 syytä miksi