7 välttämätöntä lisävarustetta kanisillesi

Kanisi ansaitsee erityisen mukavuuden. Lisäksi hän tarvitsee hyvää ruokaa, hiljaisen nurkan, jossa hän voi levätä ja esineitä viihdyttääkseen itseään. Täydellisen päivittäisen täyttymyksen saavuttamiseksi tässä on 7 alkeellista kodin lisälaitetta, jotka ilahduttavat lemmikkisi olemassaoloa.

1/ Kulho ruokaa varten

Olennainen osa kanin aterioita, kulho saa olla vain ei muovia eikä puuta. Tämä varmasti estää jäniseläintäsi pureskelemasta sitä. Valitse sen sijaan kova materiaali, kuten lasi tai keramiikka. Lauta tai kulho on täydellinen hänelle ja tarpeeksi painava, jotta hän ei kaatu niitä.

kulhokanit
Luotto: Bubbers13/iStock

2/ hiekkalaatikko

Välttämätön lisävaruste, jos et halua hänen pissaavan talon joka nurkkaan, hiekkalaatikko valitaan kanin koon mukaan. Lisäksi roskakori reunoilla suositellaan, koska tarpeidensa päätyttyä eläin voi joskus lähettää pentueen sisällön lentämään.

Pentueista puheen ollen, mieluummin yksi pikemminkin kasvis jotka omistavat vahva imukyky. Se osoittautuu myös paljon pehmeämmäksi kuin tavallinen puulastuista valmistettu pentue, jonka pölyhiukkaset voivat vahingoittaa pienen turkkipallosi hengitysteitä.

3/ Kanin juottaja

Useat ratkaisut ovat mahdollisia, jotta hän voi juoda. Ensinnäkin voit kaataa hänelle juotavaa kulhoon kuin hänen ruokansa. Ongelmana on seemme voi täytä se vain pieninä määrinä ja se voi myös kaatua. Kanisi ei siksi saa kuivua työpäivän aikana.

Tämän voittamiseksi vesiautomaatti on mukavampi, koska se sallii paljon suuremman kapasiteetin kuin kulho. Ole kuitenkin varovainen vaihda vesi joka päivä, bakteerit lisääntyvät seisovissa vesissä, erityisesti korkean kuumuuden aikana. Lasipullo on myös käytännöllinen lisävaruste. Kaikilla kaneilla ei kuitenkaan ole refleksiä juoda niskasta.

vesi kani
Luotto: NATALIA ANDREEVA/iStock

4/ Lelut

Pysyäkseen fyysisesti ja henkisesti kunnossa, kanin on oltava kiireinen ja harjoitettava. Voit tehdä tämän tarjoamalla hänelle useita leluja viihdyttääksesi häntä, kotitekoisia tai ei. Voit myös hänet suunnittele sopiva kurssi pieneen kokoonsa esimerkiksi tunneleilla ja muilla suljetuilla paikoilla, jotka ilahduttavat sitä. Täytetty lelu osaa myös tehdä tempun.

pupu pallo
Krediitit: tuntematon/iStock

5/ pesä

Samoilla linjoilla tunneleiden kanssa Lapinoulla on pitää olla piilopaikka verrattavissa kaivoon, jossa hän voi tuntea olonsa turvalliseksi, poissa näkyvistä. On sinun tehtäväsi käyttää luovuutesi keksimiseen intiimimpi pesä. Muista kuitenkin: rakenteen on oltava riittävän vahva, jotta se ei joudu napostelemaan eläimen leukojen väliin. Toisaalta, jos tee-se-itse ei ole sinun vastuullasi, kanitalot sopivat aivan yhtä täydellisesti yksityisen tunnelman luomiseen.

6/ Heinäteline

Heinäteline tarjoaa jotain rakkaalle pienelle eläimellesi lyö hampaat pois jotka kasvavat koko elämänsä ajan. Pidä huolta, että se on aina täynnä ja täynnä tuoretta heinää. Koska kani kuitenkin helpottaa itseään aterioidensa aikana, yritä sijoittaa teline lähelle hiekkalaatikkoaan.

heinä kani
Tekijät: joe hidalgo photography/iStock

7/ Kanin kuljetushäkki

Haluatko viedä kanisi eläinlääkäriin vai ottaa sen mukaasi lomalle? Silloin kuljetushäkki on olennainen lisävaruste. Tämä kulkuväline on mukauduttava jäniseläinten morfologiaan. Onneksi markkinoilla on monia eri kokoisia malleja. Lisäksi koristele häkki, jotta hän viihtyy siellälelutilan salliessa sekäkangas jossa hän voi istua mukavasti matkan aikana.

kanin auton kuljetus
Luotto: Dmitrii Guldin/iStock

Kaikkien näiden lisävarusteiden ansiosta kanisi on tyytyväinen, kunhan jatkat hänestä huolehtimista. Muista tietysti puhdistaa kaikki nämä elementit säännöllisesti, koska niiden puhtaus säilyttää eläimesi terveyden. Ja täydellisen onnellisuuden takaamiseksi kotona suosittelemme näitä temppuja, jotka tekevät kotikanin iloiseksi.

6 vinkkiä hamsterin virkistämiseen

8 kysymystä, jotka sinun tulee kysyä itseltäsi ennen kuin ryhdyt