8 kysymystä, jotka sinun tulee kysyä itseltäsi ennen kuin ryhdyt

Haluaisitko adoptoida chinchillan, mutta et tiedä onko tämä eläin sinua varten ja pystytkö tekemään sen onnelliseksi? Jos vastaat ”kyllä” seuraaviin kysymyksiin, chinchilla on eläin, joka voisi sopia sinulle!

1. Ovatko lapsesi lempeitä ja osaavatko hoitaa eläintä?

Chinchilla on laji, joka sopii parhaiten aikuisille kuin lapsille. Todellakin se on hauras eikä kestä liikaa manipulointia, mikä saattaa aktivoida hänen puolustuskeinonsa. Toisaalta, jos lapsesi eivät ole liian äkillisiä ja osaavat jättää eläimet rauhaan tarvittaessa, tämän ei pitäisi olla ongelma.

2. Onko sinulla noin tunti aikaa käsitellä sitä joka päivä?

Chinchillan hoitaminen vie lähes tunnin päivässä: sen ruokkiminen, halaaminen, leikkiä hänen kanssaan ja puhdista hänen häkkinsä (vähintään kerran viikossa).

3. Onko sinulla hiljainen huone hänen laatikolleen?

Chinchillan häkin tulee olla hiljaisessa huoneessa. Tämän huoneen katon tulee olla tarpeeksi korkea häkin sijoittamista varten. Todellakin, jälkimmäinen on haute koska chinchillat ovat hyppääviä eläimiä ja siksi tarvitsevat suuren häkin. Myöskään chinchillat eivät saa asua huoneessa, jossa on aina pimeää tai ulkona.

4. Annatko hänen vaeltaa kotonasi jonkin aikaa joka päivä?

Eh kyllä! Chinchillalla on täytyy kävellä vähän. Sinun on siksi oltava valmis antamaan hänen vaeltaa kotonasi ja erityisesti tarkkailemaan häntä tänä aikana.

chinchilla mange
Krediitit: iStock

5. Pystytkö olemaan kärsivällinen, jos hän helpottaa itseään kotona?

Se todennäköisesti tapahtuu. Tässä tapauksessa on parempi, että olet kärsivällinen ja et suuttuu. Chinchillan moittimisesta ei olisi muuta hyötyä kuin se huolestuttaa häntä.

6. Pystyykö joku pitämään sen, kun menet lomalle?

Kuten kaikki lemmikit, erityisesti jyrsijät ja kalat, ei ole aina kovin käytännöllistä viedä niitä lomalle. Sinun täytyy olla varma, että tunnet jonkun, joka osaa pidä huolta hänestä kun olet matkoilla.

7. Oletko suunnitellut korkean häkin vain hänelle?

”Vain hänelle” tarkoittaa vain chinchilloille. Chinchillat ja muut jyrsijät ovat hyvin erilaisia, minkä vuoksi he eivät voi elää yhdessä. Toisaalta, jos haluat toivottaa tervetulleeksi pari chinchillaa tai useita samaa sukupuolta olevia chinchilloja, tämä on täysin mahdollista. Jos haluat saada chinchillan, adoptoida pariskunta on erittäin suositeltavaa.

8. Haluaako koko perhe adoptoida chinchillan?

Haluaisit chinchillan, mutta lapsesi haluavat kissan ja miehesi ei halua eläimiä ollenkaan. Tilanne on näissä tapauksissa hieman monimutkainen. On aina hyvä muistaa, että jos sinulla on perhe ja haluat lemmikin, päätös on tehtävä yhdessä.

Pidät myös:

Chinchillani pissaa kaikkialle: 6 syytä miksi

Chinchilla: 3 vinkkiä sen hyvään ruokkimiseen

Jyrsijät: yleisimmät sairaudet

7 välttämätöntä lisävarustetta kanisillesi

5 merkkiä siitä, että marsu rakastaa sinua