Hamsterini on mennyt lepotilaan: mitä minun pitäisi tehdä?

Jos omistat hamsterin ja jätät sen huoneeseen, jossa lämpötila on alhainen, syyrialainen (kultainen) hamsterisi saattaa mennä lepotilaan. Lepotilassa hamsteri suojaa itseään kylmältä ajanjaksolta, jonka aikana ruoka loppuu.

Mistä tietää, että hamsteri on menossa talvehtimaan?

Ensinnäkin sinun pitäisi tietää, että lauhkeassa huoneessa asuva syyrialainen (kultainen) hamsteri ei nuku talviunta. Huoneen lämpötila on ihanteellinen tälle jyrsijälle välillä 18 ja 23 astetta. Toisaalta, jos hamsterisi on kellarissa tai autotallissa, se on todennäköisemmin lepotilassa, koska niin tapahtuu, kun se on ympäristössä, jossa lämpötila on alle 13°C.

Jos tämä on sinun tapauksesi, hamsterilla on tapana heikentää. Hän syö ja juo vähemmän, kuten hän aktivoituu vähemmän ja nukkuu enemmän. Lisäksi hamsteri kerää rasvaa. Lisää siemeniä hamsterin häkkiin ei estä sitä joutumasta lepotilaan.

hamsteri
Tekijät: Max Pixel

Mitä tehdä, kun hamsteri nukkuu lepotilassa?

On parempi älä anna hamsterin mennä lepotilaan. Jos olet huomannut yllä mainitut merkit hamsterissasi, on parempi siirtää se a leuto huone. Jos sinulla ei kuitenkaan ollut refleksiä siirtää sitä ennen kuin se menee lepotilaan, Ei ole liian myöhäistä.

Tarkista ensin, että hamsterisi on yhä elossa (valitettavasti voi sattua uskomaan, että hamsteri on lepotilassa, kun hän on yksinkertaisesti kuollut). Katso, liikkuuko hamsteri ajoittain syömään siemeniä. Sen lämpötila, syke ja hengitys antavat myös mahdollisuuden nähdä, onko se elossa, mutta se ei ole aina helppoa.

Jos olet epävarma, voit aina ota yhteyttä eläinlääkäriin. Siirrä tarkastuksen jälkeen eläimesi häkki lauhkeaan huoneeseen (varo, ettet tee liian suuria lämpötilaeroja kerralla). Näin hamsteri lopulta herää.

Lähde

Pidät myös:

Tästä syystä sinun ei pitäisi koskaan ostaa hamsterille harjoituspalloa

Mitä eroa on talvehtimisen ja lepotilan välillä?

Jyrsijät: yleisimmät sairaudet

3 syytä miksi

6 vinkkiä kanin jäähdyttämiseen