Kaniinillani on putoava korva: pitäisikö minun olla huolissaan?

Kaniinillasi on ollut jo jonkin aikaa toinen korva pystyssä ja toinen roikkunut. Niin varmasti, se saa hänet näyttämään uskomattoman söpöltä, mutta saatat ihmetellä, mikä tämän ilmiön aiheuttaa. Vaikka tästä ei ole syytä huoleen, voi silti olla hyödyllistä tietää selitys tälle oudolle asenteelle.

1. Hän on risteytetty lop-kanin kanssa

Jos kanisi on vielä nuori, eli jos se on alle 3 kuukauden ikäinen, on täysin mahdollista, että hänen korvansa alkavat pudota, hyvin usein peräkkäin. Syy ? Tämä on luonnollinen ilmiö, joka osoittaa, että eläimellä on lop kanin geenit. Tämän lajikkeen erityispiirteenä on se, että ne syntyvät pystyssä ja koholla olevat korvat, mutta ne alkavat pudota muutaman kuukauden elinajan jälkeen.

Ja jos karvapallollasi on vain yksi ”pässi” vanhempi, on myös mahdollista, että vain toinen hänen korvistaan ​​putoaa. Tässä tapauksessa älä huoli, se ei häiritse häntä hänen jokapäiväisessä elämässään!

2. Se on kuuma

Se voi tuntua yllättävältä, mutta kuitenkin korkealla helteellä joillakin kaneilla, erityisesti niillä, jotka risteytetään pässikanien kanssa, voi olla toinen tai molemmat korvat roikkuvat. Ja heti kun lämpötilat laskevat, ne nousevat jälleen.

lapin
Teot: Seronsniy/iStock

3. Hänellä on korvatulehdus

Jos kaniinilla on roikkuu korva, mutta sen käyttäytyminen ei muutu ja näyttää olevan terve, ei ole syytä huoleen.

Toisaalta, jos hän menettää ruokahalunsa, näyttää väsyneemmältä, kallistaa päätään sivulle tai hänellä on vaikeuksia liikkua, jokin on vialla. Korvatulehdus tai trauma Korvan tasolla voi olla tämän huonovointisuuden ja roikkuvan korvan alkuperä.

Jälkimmäisessä tapauksessa kiireellinen eläinlääkärikäynti on välttämätöntä. Jos odotat liian kauan eläinlääkärin puoleen pääsemistä, sillä voi olla vakavia seurauksia karvapallosi terveydelle tai jopa kuolemaan…

Pidät myös:

5 merkkiä, jotka osoittavat, että kanisi kärsii lämpöhalvauksesta

20 ruokaa ja 20 kasvia, joita ÄLÄ KOSKAAN anna kaniinillesi

Kanini koputtaa jalkaansa: miksi ja mitä voin tehdä korjatakseni sen?

5 sai ideaa unohdettavaksi!

5 vinkkiä sinne