Kanin jättäminen vapaaksi taloon: 5 varotoimia

Päinvastoin kuin voisi luulla, kani on pienen kokonsa vuoksi eläin, joka tarvitsee tilaa ja ennen kaikkea… vapautta! Häntä ei todellakaan ole tehty elämään lukittuna häkkiin koko päivän. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla kanisi tottuu elämään vapaasti kotonasi täysin turvallisesti!

1. Laajenna asuintilaasi

Kanit ovat yleensä ulkoeläimiä. Kuitenkin erilaisten lemmikkikanirotujen kesytyksen ja kehityksen myötä niistä on tullut paljon hauraampia kuin luonnonvaraisista kaneista. Olisi kuitenkin vaikea kuvitella onnellista kania jatkuvasti lukittuna häkkiin. Ja hyvästä syystä tämän eläimen täytyy ilmaista itseään, juosta, mutta myös hypätä.

Itse asiassa on välttämätöntä totutella kanisi kävelemään vapaasti talossa tai ainakin talon huoneessa. Hänen leikkikehäänsä (eikä häkkiään) tulisi käyttää vain nukkumiseen!

2. Kiinnitä tilat maasta alkaen

Jos et halua, että kanisi pilaa suosikkimattoasi, on parempi asentaa se toiseen huoneeseen. Voimassa, kanit voivat tuoda heinää, lastuja tai jopa unohtaa itsensä ja jättää jätöksiä matolle. Kuitenkin, jos kyseessä on pitkäkarvainen matto tai vaalea matto, se ei välttämättä ole yhteensopiva. Lisäksi matto, jonka langat työntyvät ulos, voi joutua napostetuksi.

Itse lattialle ei ole erityisiä suosituksia. Paitsi että matto on paljon monimutkaisempi huoltaa. Itse asiassa siihen voi kertyä karvoja, pieniä heinänpaloja tai jopa tahraantua, jos kanisi pissaa sen päälle. Samoin, jos sinulla on linoleumi, muista säätää rajaukset. Ja hyvästä syystä, jos hiuspallosi ulkonee hieman, voi olla houkutus leikata hampaansa sinne!

lapin
Tekijät: tatyana_tomsickova / iStock

3. Kirjat, kasvit, vaatteet, ruoka, sähköjohdot

Ennen kuin annat kanin liikkua vapaasti sisätiloissasi, on parempi ryhtyä varotoimiin. Varsinkin kun kani on erittäin utelias eläin! Ole siis varovainen vaatteiden, kirjojen, ympärillä makaavan ruoan, mutta myös kasvien kanssa, jotka voivat olla erittäin myrkyllisiä kaniinillesi.. Sijoita nämä esineet mieluummin korkealle, vaikeapääsyisiin paikkoihin.

Ole varovainen myös tapetin kanssa. Jos se ylittää, on hyvin todennäköistä, että kanisi haluaa vetää sitä ja syödä siitä palan…

Lopuksi, Sähköjohdot on ehdottomasti suojeltava. Maali? Vältä vaaratilanteita (tulipalo, sähköisku jne.). Ota tämä huomioon, että johtosuojat ovat olemassa.

4. Kiinnitä huomiota puhtauteen

Kanin pottailu on luultavasti pisin oppimiskäyrä. Voit kuitenkin olla varma, kanit ovat luonteeltaan puhdasta. Yleensä he valitsevat pentueelleen paikan, joka on erilainen kuin missä he syövät ja nukkuvat.

5. Anna hänen nukkua puistossaan tai vapaudessa

Aluksi päästä kaniini irti vain, jos se pysyy valvonnassasi. Sitten pikkuhiljaa voit suurentaa sallittuja tiloja ja anna hänen valita suosikkipaikkansa. Jos haluat olla rauhallisempi nukkuessasi, voit laittaa sen takaisin leikkikehään yöksi. Huomaa kuitenkin, että jälkimmäisen on oltava riittävän suuri, jotta hän voi vapaasti juosta ja hypätä kunnolla.

Hyvä tietää : sinun ei pitäisi koskaan huutaa tai käsitellä kania. Itse asiassa se on erittäin herkkä eläin. Käytä sen sijaan ääntä, kuten pilliä, tai napauta jalkaasi aina, kun hän toimii huonosti tai aikoo tehdä jotain typerää. Ajan myötä hän ymmärtää, mitä hänellä on oikeus tehdä ja mitä olla tekemättä.

3 syytä miksi

Täydellinen luettelo vaarallisista ruoista marsuille