Kanin tai marsun adoptio, miten valita?

Haluatko toivottaa eläimen tervetulleeksi, mutta et vielä tiedä minkä? Jos valintasi ei ole koira tai kissa, tässä on joitain tietoja kasvissyöjäystävistämme. Nämä ohjeet auttavat sinua varmasti päättämään kanin ja marsun adoptiosta.

Miksi adoptoida mieluummin kuin ostaa?

Maatilat tai puutarhakeskukset ovat katastrofaalisia pienille puolustajillemme. Vaikka yhdistykset korostavat näitä markkinoita yhä enemmän, se on edelleen olemassa. Adoptio pelastaa tarvitsevan eläimen ja varmistaa sille hyvän paikan kotona. Hylättyjen kanien määrä on todellakin huikea. Tätä ei kuitenkaan nähdä yhtä paljon kuin kissoja tai koiria. Koska nämä eläimet ovat pienempiä ja eloisampia, niiden palauttaminen luonnosta on joskus monimutkaisempaa. Lisäksi niiden kesyttäminen on heikentänyt niitä suuresti. Siksi he eivät kelpaa elämään yksin.

marsu ja kani
Tekijät: Osobystist/iStock

Erilaiset yhdistykset ja turvakodit pyrkivät auttamaan eläimiä, kuten hiiriä, rottia, hamstereita, marsuja, chinchilloja, kaneja jne. Vaikka ne jäävätkin huomaamatta, näitä luopuja on olemassa valitettavasti todellakin, siksi on tärkeää turvautua adoptioon heidän auttamiseksi.

Jos haluat adoptoida kanin tai marsun, sinun tulee tietää, että he molemmat ovat seurallisia. Mutta kuinka valita näiden kahden välillä, kun epäröit?

Zoomaa kania

Kanit eivät siksi saisi elää yksin, jotta he olisivat mahdollisimman onnellisia. Nämä pienet eläimet ovat erittäin herkkiä ja pelokkaita. Siksi niitä on käsiteltävä varoen ja heidän hyvinvoinnistaan ​​on kiinnitettävä erityistä huomiota. Voimassa, pieninkin pysäkki kuljetuksessa voi olla heille kohtalokas.

Kani tarvitsee myös paljon tilaa ja pakko olla täydessä tai puolivapaudessa. Olet varmasti ymmärtänyt sen: sen pitäminen häkissä ei ole ei ollenkaan sopiva. Lisäksi hänen täytyy päästää höyryä, mutta myös kyetä ilmaisemaan itseään ja juosta niin paljon kuin haluaa, samalla kun hän voi turvautua jonnekin. Lisäksi kannattaa suosia rauhallisuutta ja tyyneyttä. Siksi on tärkeää olla erittäin lempeä tälle eläimelle.

lapin
Krediitit: iStock

Kani on siis eläin, joka sopii paremmin aikuisille. Sen elinikä on keskimäärin 10 vuotta, mutta joskus se voi olla 12 tai jopa 14 vuotta. On tärkeää olla tietoinen tästä ennen kuin toivotat hänet tervetulleeksi. Todellakin, kuten kaikissa adoptioissa, sen täytyy olla hyvin harkittu päätös.

Kaksi naista ei voi elää yhdessä, vaikka molemmat olisi steriloitu. Voimassa, ne ovat hyvin alueellisia ja vaikka he saattavat tulla toimeen aluksi, on mahdollista, että he tappelevat yhdessä yössä. Myöskään kaksi urosta yhdessä ei ole ratkaisu. Valitettavasti he sietävät toisiaan yhtä nopeasti vihaavat ja satuttavat toisiaan voimakkaasti. Ihanteellinen avoliitto on siis steriloitu mies ja nainen. Se on kuitenkin mahdollista myös kissan tai koiran kanssa!

Zoomaa marsua

Marsu rakastaa seuraa ja tarvitsee sitä ollakseen onnellinen. melko seurallinen, se tottuu helposti muihin eläimiin. Emme saa kuitenkaan unohtaa, että hän on edelleen hauras ja epäluuloinen. Hän on yleensä rakastava ja utelias enemmän pasifistisia ihmisiä kohtaan kuin hänen ystävänsä, jolla on suuret korvat.

marsut
Luotto: sobakabarobaka/iStock

Sen käyttöikä on keskimäärin noin 6/7 vuotta vanha. Lisäksi on tärkeää, että hän on mukana vapaus tai puolivapaus jossa on piilopaikkoja ja riittävästi tilaa harjoitella ja venyttää jalkojasi. Kaksi naarasta voi elää täydellisesti rinnakkain. Kahden uroksen kanssa se on kuitenkin vaikeampaa.

Joten, pitäisikö sinun adoptoida kani vai marsu?

Kuten aiemmin on nähty, näiden kahden eläimen on asuttava yhdessä. Vaikka he tulevat hyvin toimeen, ei ole suositeltavaa pitää niitä samaan aikaan. Heillä ei todellakaan ole samaa ruokavaliota (täytyy aina täydentää C-vitamiinissa, toinen ei) eikä samaa elämäntapaa. Lisäksi kani voi helposti välittää sairauksia marsulle.

Päätät sitten adoptoida kanin tai marsun, niille omistautuminen vie aikaa. Vaikka ne voivat olla huomaamattomia, nämä eläimet todella tarvitsevat vuorovaikutuksessa mestariensa kanssa. Siksi niiden ei pitäisi jäädä häkkiin vain silloin tällöin. Muuten, nämä eivät ole leluja eivätkä he arvosta ei aina käytettävä. Joten älä vaadi, jos se saa heidät paniikkiin.

pupu sohvalla
Tekijät: Howard Bouchevereau/Unsplash

Jos haluat adoptoida pienen eläimen ja sinulla on lapsia, odota, kunnes he saavat vähintään 8 vuotta vanha jotta he ovat lempeitä ja ymmärtäväisiä näiden karvapallojen kanssa. Helpommin seurallinen, marsu on sopivampi koteihin, joissa on lapsia. Pelottavampi karvainen pallomme, jolla on suuret korvat, ei välttämättä arvosta halauksia yhtä paljon kuin hänen ystävänsä ja kokee sen huonommin. Kani on lopulta pikemminkin aikuinen eläin ottaen huomioon heidän sosiaaliset mieltymyksensä ja temperamenttinsa.

6 syytä miksi

Marsu vai hamsteri: kumpi valita?