Kuinka määrittää kanin sukupuoli?

Oletko löytänyt tai adoptoinut kanin, mutta et tiedä onko se uros vai naaras? Näin kerrot eron!

Hyvä tietää : jotta voit tarkkailla kaniasi rauhassa, valitse hetki, jolloin hän on rauhallinen, ja aseta se syliisi. Hyväile häntä hellästi rentouttaaksesi häntä ja antaaksesi hänelle luottamusta, ja pidä sitten hellästi kiinni hänen reisistään, jotta hän ei naarmuta sinua. Jos mahdollista, muista käyttää collegepaitaa tai puseroa leikkauksen aikana.

Lisäksi on suositeltavaa odottaa, että kani on saavuttanut yhdeksän viikkoa ennen sukupuolen määrittämistä. Syy ? Odota, kunnes hänen sukuelimet ovat ehtineet kehittyä ja ovat siksi helpompia tunnistaa.

Jos se on mies…

Ensinnäkin, tiedä se kanin peräaukko ja sukupuoli on liimattu vierekkäin. Mutta peräaukko (joka on lähempänä häntää kuin vatsa) on niin pieni, että sitä voi olla erityisen vaikea erottaa. Aloita nostamalla eläimen häntää ja tarkkaile sen yksityisiä osia.

Jos kanisi on uros, sinun pitäisi pystyä havaitsemaan a pieni pomo ruusu. Se on itse asiassa esinahka!

Jos kanisi ei ole vielä saavuttanut sukukypsyyttä tai on kastroitu, voit tarkkailla pieni reikä kuopan keskellä.

Toisaalta, jos kyseessä on kani, joka on jo aikuinen ja jota ei ole steriloitu, on normaalisti mahdollista tarkkailla peniksensä kärkeen. Samoin kivekset, yleensä violetin värinen, pitäisi olla peniksen kummallakin puolella. Saadaksesi hänen peniksensä erottumaan vielä enemmän, paina varovasti sukuelinten aluetta (älä huoli, se ei satu!). Jonkinlaisen pienen putken pitäisi ilmestyä.

uros kani
Tekijät: YouTube-videokaappaus / Fortitude Valley Vet

Jos se on nainen…

Kaneille on erityisen vaikea tietää, onko kyseessä naaras eikä uros. On kuitenkin olemassa a lähes erehtymätön tekniikka.

Paina varovasti sukupuolielinten aluetta. Jos voit tarkkailla a vulva litteällä viillolla keskellä se on naaras. Häpyä rajaavat punaiset ääriviivat ovat myös helposti tunnistettavissa.

naaras kani
Tekijät: YouTube-videokaappaus / Fortitude Valley Vet

Sinun vuorosi !

Video, joka selittää kuinka määrittää kanin sukupuoli:

Pidät myös:

Yhteyden muodostaminen kaniini: 5 vinkkiä, joita noudatat

Kanin ruokinta: 5 väärinkäsitystä, jotka kannattaa unohtaa!

Kuinka saada kaksi kania elämään yhdessä: 5 vinkkiä

5 suosituinta kanirotua

5 sai ideaa unohdettavaksi!