Kuinka saada kaksi kania elämään yhdessä: 5 vinkkiä

Sen jälkeen kun adoptoit kanisi, olet oppinut tuntemaan hänet, olet jopa sitoutunut häneen, mutta sinulla on silti sama epämiellyttävä vaikutelma, ettei hän ole täysin onnellinen. Ajatus toisen kanin adoptoimisesta pitämään hänelle seuraa, ehkä sitten kävi mielessäsi… Tiedä sitten, että se on loistava idea! Itse asiassa kanit ovat sosiaalisia eläimiä, jotka elävät luonnossa ryhmissä. Näin ollen, vaikka se ei ole välttämätöntä ja läsnäolosi saattaa riittää tyydyttämään kaniasi, toinen kani voi auttaa vähentämään hänen päivittäistä stressiään. Ennen kuin löydät kumppanin pienelle suojelijallesi, sinun on kuitenkin ryhdyttävä joihinkin varotoimiin. Tässä mitkä!

Hyvä tietää : jos kanit elävät luonnossa hierarkkisissa ryhmissä, niiden tulee olla vähemmän alttiita petoeläinten hyökkäyksille. Itse asiassa kymmenen valppaana olevaa kania ovat parempia kuin yksi. Siksi eristetty kani ei todennäköisesti selviä muutamaa tuntia pidempään…

1. Aikatauluta aika

Jos luulet, että toisen kanin adoptoiminen antaa sinun viettää vähemmän aikaa karvaisen pallosi kanssa, mieti uudelleen. Kanisi tarvitsee sinua yhtä paljon, ja myös toinen kanisi! Siksi kahden eläimesi hyvinvoinnin vuoksi joudut viettämään heidän kanssaan entistä enemmän aikaa.

Laskematta työmäärä joka tuplaa! Kyllä, kahden kanin omistaminen tarkoittaa myös sitä, että sinulla on kaksi kertaa enemmän tilaa siivota, roskia vaihtaa, ruokaa ostaa, eläinlääkärinhoito maksaa…

2. Lisää käytettävissä olevaa tilaa

Jos aiot adoptoida toisen kanin, on tärkeää valita isompi häkki tai isompi kotelo.

Itse asiassa kaksi kania voivat elää yhdessä, mutta vain, jos heidän tilansa on tarpeeksi suuri, jotta he säilyttävät ”yksityisyyden” vähimmäismäärän.

3. Valitse sukupuoli

Vaikka kahden kanin välisen sopimuksen sujuminen on ennen kaikkea luonteeltaan etusijalla, myös sukupuolen valinta voi vaikuttaa. On suositeltavaa valita uros ja nainen tai varten kaksi urosta. Mutta molemmissa tapauksissa sterilointi on välttämätöntä.

Verrattuna, kahta naista tulee välttää. Itse asiassa naisten aluevaisto ja herruuden vaisto usein pahentuvat.

lapin
Teot: Seronsniy/iStock

Huomaa, että iällä ei ole väliä. Tästä huolimatta, on parempi valita kaksi samanikäistä kania jotta heillä on suunnilleen sama elinajanodote. Tämä estää jompaakumpaa jäämästä yksin useiksi vuosiksi.

4. Älä kiirehdi kokouksessa

Kani on a eläinten alueellinen, hänellä on oltava oma paikka. Tästä syystä, kun on esittelyn aika, älä aseta uutta kania suoraan lemmikkisi kaniinin häkkiin. Jälkimmäisestä voi tulla nopeasti aggressiivinen.

Asenna uusi tulokas mieluummin a erillinen häkki ja toisessa huoneessa kaksi viikkoa. Näin hän voi ottaa jälkensä rauhassa, oppia tuntemaan sinut, mutta myös jättää tuoksunsa sinuun. Sitten hoidat ensimmäisestä kanistasi, totutat hänet vähitellen tähän uuteen hajuunmikä antaa hänelle mahdollisuuden olla rennompi kokouspäivänä.

Lisäksi pidä uusi kanisi karanteenissa estää taudin mahdollisen leviämisen. Siksi se on välttämätön askel!

5. Pidä huolta esityksistä

Kun viisitoista päivää karanteenia on kulunut, on aika järjestää esitykset kahden kanin välillä. Tehdä tämä, aseta uusi kanin häkki neutraaliin huoneeseen. Anna sitten ensimmäisen pupusi tulla tähän huoneeseen ja vaeltaa häkin ympäri parhaaksi katsomallaan tavalla. Nämä kaksi eläintä voivat sitten tutustua toisiinsa haistelemalla palkkien läpi.

Jos kumpikaan kani ei osoita merkkejä aggressiivisuudesta, se on hyvä merkki.. Ja jos he jättävät toisensa huomioimatta, se on vielä parempi. Todellakin, kanin kielellä tämä tarkoittaa, että toisen läsnäolo on täysin siedettävää. Sitten voit siirtyä varsinaiseen tapaamiseen.

Asenna kaksi kaniasi neutraaliin huoneeseen (jopa käytävällä) tai puutarhassa ja anna heidän löytää toisensa fyysisesti. Pysy kuitenkin lähellä, jos se karkaa käsistä. Ja älä epäröi antaa heille herkkuja kokouksen aikana, jotta tämä hetki olisi miellyttävä ja positiivinen kokemus.

Huomaa, että saatat joutua toista tämä kokous useiden viikkojen ajan ennen kuin voit antaa kaniesi elää yhdessä. Jokaisen kokouksen on todellakin oltava lyhyt, varsinkin jos siinä on aggressiivisuutta. Mutta onneksi joidenkin kohdalla hyväksyntä tapahtuu heti!

Lähde

Pidät myös:

100 erittäin omaperäistä nimiideaa kaniinillesi

Kanin adoptoiminen: 6 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen kuin ryhdyt

Kani: 5 vinkkiä sen kesyttämiseen stressaamatta sitä

tauti, joka voi tappaa kanisi alle 48 tunnissa

Yhteyden muodostaminen kaniini: 5 vinkkiä, joita noudatat