Marsu vai hamsteri: kumpi valita?

Hamsterit ja marsut, joita kutsutaan myös marsuiksi, ovat söpöjen kasvojensa ja muutamien vaatimiensa rajoitusten vuoksi erittäin suosittuja lemmikkeinä. Ja hyvästä syystä niiden kanssa ei tarvitse mennä ulos, imuroida joka päivä tai murehtia melusaasteista. Mutta jos nämä kaksi pientä turkkipalloa näyttävät samanlaisilta, niillä ei ole ollenkaan samaa temperamenttia. Näin valitset näiden kahden välillä!

Hyvä tietää : Nimestään huolimatta marsulla ei ole yhteyttä sikaan tai edes Intiaan. Tämä jyrsijä on itse asiassa kotoisin Etelä-Amerikasta, ja se oli kesytetty jo inkojen aikaan. Sen nimi tulee itse asiassa sen itkusta, joka saa ihmisen ajattelemaan sian itkua, ja alueesta, josta se tulee, jota aiemmin kutsuttiin ”Intiaksi”.

Mitä tulee hamstereihin, on monia lajeja, joista suurin osa löytyy luonnosta. Vain 5 jyrsijilajia pidetään lemmikkeinä. Huomaa, että tätä pientä nisäkästä on pitkään pidetty luonnossa tuholaisena, koska sillä on ärsyttävä taipumus varastoida siemeniä.

Valitse marsu epäröimättä

Emme aio lykätä sataa vuotta, jos sinun on tehtävä valinta hamsterin tai marsun adoptoinnin välillä, sinun on käännyttävä kohti tätä toista valintaa. Ja hyvästä syystä, marsun kanssa on paljon mukavampaa elää kuin hamsterin kanssa. Ja helpompi kesyttää.

Marsun luonne

Syy ? Hän on a luonnollinen rauhallinen, lempeä ja seurallinen, joka mahdollistaa yhteisasumisen pienten lasten ja muiden pieneläinten, kuten kanin, kanssa. Lisäksi hän puree vain hyvin harvoin ja on erittäin helppo käsitellä.

Poika hellä temperamentti mahdollistaa myös todellisen siteen häneen. Hän voi jopa tulla nuolemaan ihmisen sormia kiintymyksen merkiksi ja halailla häntä tuntikausia.

marsu
Tekijät: Pezibear/Pixabay

Ole kuitenkin varovainen, marsu on a syntynyt eläin ja joka vaatii vielä paljon huomiota. Hänellä on todellinen tarve päivittäiseen ihmiskontaktiin. Muutoin se voi antaa itsensä kuihtua… Siksi vaaditaan vähintään läsnäoloa ja erityisesti pitkällä aikavälillä. Todellakin, tämä eläin voi elää 4-7 vuottaaivan sama !

Muuten, marsu tykkää asua porukalla. Siksi on erittäin suositeltavaa adoptoida vähintään kaksi marsua. Huomaa, että kaksi narttua voi jakaa saman häkin, mikä ei koske kahta urosta.

Hamsterin luonne

Toisin kuin marsu, hamsteri on pikemminkin hermostunut tyyppi. Häntä ei ole helppo manipuloida, eikä hän epäröi purra pienimmästäkin ärsytyksestä. Tästä syystä sitä ei suositella pienten lasten perheelle.

a luonnon pasianssi, hän ei ole täynnä kiintymystä eikä välttämättä pyri luomaan suhdetta ihmisensä. Ja joka tapauksessa, heti talven tullessa se menee lepotilaan, mikä tekee siitä jonkin verran uneliasta.

Muun ajan se on a eläinnokturne jolla on valitettava taipumus pureskella tangojaan yöllä tai juosta häkkiään pitkin. Ja hyvästä syystä hän tuntee jatkuvasti tarvetta harjoitella! Jos et halua herätä joka yö, on parempi olla valitsematta tätä pientä jyrsijää. Varsinkin kun hänellä on a lyhyt elinajanodote koska se harvoin ylittää 3 vuotta…

hamsteri
Tekijät: Free-Photos/Pixabay

Toisaalta, tiedä kaikki sama, että hamsterilla ei ole vain huonoja puolia. Siinä on myös a pieni ”klovni” puolikoska hän rakastaa pelejä ja akrobatiaa, mikä tekee hänestä erittäin rakastettavan.

Lähde

Pidät myös:

Tästä syystä sinun ei pitäisi koskaan ostaa hamsterille harjoituspalloa

100 erittäin omaperäistä nimiideaa marsullesi

Puhdista hamsterin häkki 5 vaiheessa

Kanin tai marsun adoptio, miten valita?

4 päävaaraa, kun kävelet ympäri taloa