Miksi marsuille pitäisi lisätä C-vitamiinia?

Kaikilla eläinystävillämme on erityisiä erityispiirteitä, olipa kyse sitten luonteesta, ruokavaliosta, mutta myös elämäntavoista. Lisäksi, kun toivotat uuden kumppanin tervetulleeksi kotiin, on tärkeää tietää tärkeimmät varotoimet, joihin on ryhdyttävä heidän hyvän terveydensa vuoksi. Joten jos et jo tiennyt, marsun on aina saatava annos C-vitamiinia kehittyäkseen kunnolla. Tässä ovat syyt, miksi hän tarvitsee sitä.

Miksi antaa hänelle C-vitamiinia?

Marsut tarvitsevat C-vitamiinia, koska, kuten ihmiset, ne eivät syntetisoi sitä. Se seuraa a geneettinen mutaatio että L-gulonolaktonioksidaasiksi kutsuttu entsyymi on muuttunut inaktiiviseksi. Se on kuitenkin välttämätöntä tämän suloisen eläimen kehitykselle. Siksi sitä on täydennettävä päivittäin. Voimassa, puutteet voivat heikentää sitä hyvin nopeasti ja aiheuttaa hänelle monia terveysongelmia, kuten:

  • takaraajojen/takaradan halvaus
  • hammasongelmia
  • kasvun hidastuminen
  • nivelongelmia
  • tai ruokahaluttomuus.
marsu
Tekijät: Marsu / Wikimedia Commons

Valitettavasti tämä voi myös aiheuttaa muita patologioita kotimaiselle marsullesi. Siksi sitä on täydennettävä koko sen elinkaaren ajan antamalla oikeat annokset. Tätä varten älä epäröi kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi tietääksesi mitat, jotka on mukautettu pienen kumppanisi painoon, ikään ja kokoon. Yliannostus voi todellakin johtaa virtsakiviin tai erilaisiin toimintahäiriöihin.

Miten sitä hallinnoidaan?

Paras ratkaisu on antaa se hänelle käyttämällä ruiskua jonka asetat suun puolelle. Sinun ei tarvitse laittaa sitä suoraan sen eteenvälttää vääriä polkuja. Sivulla neste voi siis virrata oikein kieltä pitkin kurkkua kohti. Pieni 1 ml:n putki riittää yleensä. Itse asiassa on suositeltavaa antaa 20 mg/painokilo aikuiselle marsulle. Nämä mitat ovat kuitenkin korkeammat, jos marsu on sairas, kasvaa, raskaana tai imettää.

marsu
Tekijät: Popcornmarsvin/Pixabay

C-vitamiinia on myös tabletteina, nesteenä laimennettavaksi ja elintarvikkeissa (rakeina). Näitä hallintoja ei kuitenkaan suositella, koska he eivät suosittele eivät ole yhtä luotettavia tarkistaaksesi todellisuudessa nautitun määrän. Lisäksi tämän vitamiinin laatu heikkenee, kun se pysyy ulkoilmassa.

Mitkä ovat tärkeimmät sitä sisältävät kasvit?

Vihanneksia tai hedelmiä on annettava päiväsaannin lisäksi, koska marsut eivät syö niitä suuria määriä. Punainen/vihreä paprika, kiivi, parsakaali ovat sallittuja marsuille ja sisältävät C-vitamiinia. Vaikka tietyt kasvit sisältävätkin sitä, et voi vain täydentää pientä karvapalloasi näillä ruoalla. Siksi on aina välttämätöntä antaa lisäravinnetta eläimellesi varmistaa terveyden ja elinvoiman.

Oletko koskaan nähnyt marsuasi tai chinchillasi hyppäävän ilosta?

5 vinkkiä saada hänet lopettamaan