Miten teen kaniini onnelliseksi?

Kuten monet NAC:t, kanit ovat erityisen herkkiä eläimiä. Kuitenkin, kun joku on tarkkaavainen heidän tarpeisiinsa, ne osoittautuvat kestävämmiksi. Jos sinulla on yksi tai useampi, tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehdä niistä iloisia joka päivä!

1/ Järjestä heille mukava paikka

Yleisestä uskomuksesta huolimatta kanit ei saa elää häkissä. Heidän täytyy todellakin ilmaista itseään ja juosta niin usein kuin haluavat. Lisäksi niiden täytyy olla vapaa hyppäämäänmutta myös pakenemaan sisään pieniä piilopaikkoja. Karvapalloillamme on siksi oltava turvallinen paikka, jossa ne voivat levätä vapaasti. Tämän paikan on myös oltava tarpeeksi tilava, jotta he voivat tuntea olonsa hyväksi.

Voit siten asentaa niihin pienen kotan, pienen sängyn, riippumaton, peitot, tyynyt, mutta myös korkeustilat. Voimassa, he haluavat olla piilossa samalla kun pystyt seuraamaan kaikkea, mitä tapahtuu.

pupu sohvalla
Tekijät: David Prado/iStock

2/ Että heillä on tilaa

Kuten aiemmin sanoin, on tärkeää, että kaniinillasi on tilaa. Sinun on siksi turvattava elinympäristösi, jotta he voivat kävellä siellä. turvallinen. Jos ne ovat vapaita, kanisit voivat liikkua vapaasti, iloisina ja hyvällä tuulella. Jos omaksut puolivapauden elämäntavan, voit keksiä ne riittävän suuri puisto (vähintään 90 cm/1 m), jotta he voivat silti ponnistella, kun eivät ole vapaana. Niiden on kuitenkin pakko poistu kotelosta hyvin säännöllisesti (useita kertoja päivässä usean tunnin ajan).

3/ Vietä aikaa heidän kanssaan

Kuten koirat ja kissat, kanit tarvitsevat kumppanuutta. Vaikka he ovat kaksi, heidän täytyy viettää paljon aikaa kanssasi. Vaikka nämä eläimet ovat pienempiä, hyvä side voi nopeasti kehittyä omistajiensa kanssa. Niin sinä voit leikkiä heidän kanssaan, halailla niitä kun he tulevat luoksesi tai yksinkertaisesti vahdi heitä. Heidän täytyy tuntea, että olet todella olemassa heitä varten.

kani matolla
Tekijät: MarianVejcik/iStock

4/ Anna heille hyvä ruokavalio

Hyvä ruoka on kaneille välttämätöntä. Itse asiassa heillä on oltava tuoretta heinää mielellään, muutamia pellettejä ja vihanneksia. Heidän ruokavalionsa ei kuitenkaan saa olla liian rikas, jotta he eivät lihotu. Lisäksi jotkut vihannekset tai hedelmät ovat liian makeita tai myrkyllisiä, joten älä älä anna heille kaikkea. Siksi on tärkeää selvittää etukäteen, mikä on hyväksi heidän terveydelleen.

5/ Että heillä on paljon viihdettä

Kuten kissaystävämmeon tärkeää, että näissä hiuspalloissa on paljon viihdettä ja tarjouksia. Sen jälkeen voit asentaa erilaisia ​​kaneille sopivia pelejä, mutta myös laatikoita, joille kiivetä. Lisäksi kanit arvostavat piilopaikkoja, joten niille on mahdollista asentaa tunneleita, jotta he viihtyvät.

lapin
Tekijät: Maryna Terletska/iStock

6/ Hyvää eläinlääkärin seurantaa

On olemassa erilaisia ​​eläinlääkäreitä, mukaan lukien uusiin lemmikkeihin erikoistuneet. On tärkeää tehdä useita klinikkakäyntejä, varmistaaksesi, että kaikki on hyvin (kerran vuodessa riittää). Itse asiassa jotkut ongelmat voivat ilmaantua ilman, että omistajat huomaavat niitä.

Lisäksi, jos kani ei enää syö, ei enää ulosta ja muuttaa käyttäytymistä (ei makaa, ei löydä paikkaa jne.), sinun on otettava kiireesti yhteyttä eläinlääkäriin. Se voi olla kauttakulkupysäkki, mikä on erittäin vaarallista seuralaisillemme. Tästä syystäÄlä koskaan epäröi ottaa yhteyttä eläinlääkäriin heti kun ilmaantuu asenne, joka ei muistuta eläintäsi.

7/ Tunnista onnellinen kani

Onnellinen pupu on vapaasti hyppäämään ja juokse miten haluaa. Näin ollen hulluuden hetket ovat todiste pikku kumppanisi hyvästä terveydestä. Hänen tulee myös syödä hyvin, olla ulospäin suuntautunut ja hakea huomiotasi. kun hän haluaa. Lisäksi, jos hän makaa koko pituudeltaan, lepää ja sulkee silmänsä ja todella päästää irti, se on merkki suuresta itsevarmuudesta.

makaava kani
Luotto: Natalia Andreeva/iStock

Näiden indikaatioiden ansiosta kaniesi pitäisi olla onnellisia ja terveitä! Älä unohda, että he tarvitsevat vuorovaikutusta, tilaa ja rauhaa kehittyäkseen täysin ja täyttyäkseen.

Tästä syystä sinun ei pitäisi koskaan ostaa hamsterille harjoituspalloa

15 väärinkäsitystä, jotka kannattaa unohtaa!