Oletko koskaan nähnyt marsuasi tai chinchillasi hyppäävän ilosta?

Onko pikkujyrsijäsi taipumus tehdä pieniä hyppyjä, joista useimmiten kuuluu pieniä vinkuja? Se voi olla melko hämmentävää, kun osallistut siihen ensimmäistä kertaa… Mutta se on hyvä merkki, ja selitämme miksi!

Tapa ilmaista iloa

Tapahtuuko se, että hiuspallosi hyppää itsensä päälle, neljälle jalalleen seistessä? Joskus hän jopa juoksee edestakaisin potkiessaan, kuin härkä? Jopa juoksee seinillä? Voit olla varma, että hänellä ei ole kouristuksia eikä hänellä ole epilepsiakohtausta.

Tälle ilotanssille on englanniksi nimi: le popcorning. Ja hyvästä syystä, kun chinchilla tai marsu omaksuu tämän käytöksen, se näyttää oudolta maissinjyvältä, joka hyppää, kun sitä kuumennetaan popcorn-koneessa. Mutta eläimen sanotaan myös olevan ”pogo”, kuten musiikin ystäville rock-konserteissa.

Ja vähintä, mitä voimme sanoa, on, että nämä pienet jyrsijät voivat hypätä erityisen korkealle! Nuoret jyrsijät hyppäävät korkeimmalle ja kauimpana, koska ne ovat kevyempiä kuin aikuiset. On myös huomattava, että tämä voimakkaan ilon käyttäytyminen havaitaan useammin nuorilla.

marsu
Tekijät: Marsu / Wikimedia Commons

Joka tapauksessa, jos lemmikkisi on tyyppi, joka hyppää ilosta, se on hyvä uutinen. Tämä todellakin tarkoittaa, että pidät hänestä hyvää huolta ja että hän on onnellinen kanssasi!

Kuinka ilahduttaa chinchillaa tai marsua?

Se, että marsu tai chinchilla ei ole koskaan hypännyt ilosta, ei tarkoita, etteivätkö he olisi onnellisia. Voimassa, joillakin eläimillä on muita tapoja ilmaista onneaan. Toiset ikääntyessään lopettavat myös tällaisen käytöksen.

Varmista kuitenkin, että annat lemmikkillesi kaiken sen tarvitseman. Eli:

  • Asianmukaista ja riittävää ruokaa
  • Rajoittamaton puhdas puhdas vesi
  • Päivittäinen fyysinen aktiivisuus
  • Hänelle omistettu pelien ja halailujen aika vuoden jokaisena päivänä
  • Riittävän iso häkki ja piristävät tarvikkeet
  • Turvallisuuden tunne

Video marsusta, joka hyppää ilosta:

Lähde

Pidät myös:

Marsuni tärisee: 3 syytä miksi

Tästä syystä sinun ei pitäisi koskaan ostaa hamsterille harjoituspalloa

Chinchillani pissaa kaikkialle: 6 syytä miksi

Miksi marsuille pitäisi lisätä C-vitamiinia?