Puhdista hamsterin häkki 5 vaiheessa

Hamsterisi hyvinvoinnin ja terveyden vuoksi on välttämätöntä puhdistaa sen häkki vähintään kerran viikossa. Etkö tiedä mistä aloittaa? Seuraa johtajaa !

Ole varovainen, hamsterin ruoka ja ulosteet on poistettava häkistä joka päivä ja myös sen vesi- ja ruokatarvikkeet on poistettava. siivotaan päivittäin.

1. Siirrä hamsteri

Ensimmäinen asia on ottaa hamsteri ulos häkistä ja siirtää se turvalliseen paikkaan, muiden eläinten ulottumattomissa. Hamsterin harjoituspallo, kantolaukku tai korkeasivuinen kulho voi auttaa, siivous ei saa kestää enempää kuin 15 minuuttia.

2. Heitä pentue pois

Kun hamsteri on turvassa, irrota metallihäkki muovitarjottimesta ja heittää roskakoriin hiuspallosi hiekkalaatikko. Heitä pois myös ruokajätteet ja kaikki, mitä hamsterin ”pesässäsi on”.

3. Pese kaikki

Ota sitten paperipyyhe (tai sieni) ja saippua pese muoviastia JA häkki tankoilla kuumassa vedessä (helpein tapa on pestä ne kylpyammeessa). Pese myös syöttölaitteet, juottimet ja kaikki muut tarvikkeet läsnä hamsterin häkissä, erityisesti sen leluissa.

hamsteri
Kredit: Purple Flow/Flickr

Voit myös desinfioi kaikki tähän tarkoitukseen varatulla tuotteella, jota löydät lemmikkikaupoista (luonnollinen kotitekoinen desinfiointiaine on vielä parempi), mutta muista Huuhtele hyvin jälkeenpäin. Anna lopuksi kuivua.

4. Lisää uusi pentue

Kun laatikko on kuiva, kaada siihen puhdas kuivike ja vaihda pesämateriaali (esim. puhdas puuvilla). Aseta sitten metallihäkki takaisin paikoilleen sekä kaikki hamsterin häkissä olevat esineet. Lisää ruokaa hänen syöttölaitteeseensa ja makeaa vettä juomalaitteeseensa.

5. Laita hamsteri takaisin häkkiinsä

Kun kaikki on paikoillaan, voit laittaa hamsterin takaisin häkkiinsä. Yllättynyt tehdyistä muutoksista, jälkimmäinen yrittää varmasti muutaman minuutin ajan pesän uudelleen rakentamiseen ja täydentämään ruokavarastoaan. Joka tapauksessa, anna hänen tottua uuteen puhtaaseen ympäristöönsä!

Pidät myös:

Hamsterini on mennyt lepotilaan: mitä minun pitäisi tehdä?

Jyrsijät: yleisimmät sairaudet

6 vinkkiä hamsterin viilentämiseen kuumalla säällä

100 erittäin omaperäistä nimiideaa marsullesi

Tästä syystä sinun ei pitäisi KOSKAAN hylätä kania luonnossa