Tästä syystä sinun ei pitäisi koskaan ostaa hamsterille harjoituspalloa

Hamsteri voi olla pieni eläin, mutta se ei estä häntä käyttämästä liikuntaa. Monet omistajat päättävät tarjota hamsterilleen näennäisen vaarattoman harjoituspallon päästääkseen hänet ulos häkistä… Mutta dMonet saksalaiset ja sveitsiläiset yhdistykset pitävät hamstereille tarkoitettuja harjoituspalloja haitallisina eläimelle, minkä vuoksi ne ovat kiellettyjä Sveitsissä. Mutta kuinka ne ovat vaarallisia pienille karvapalloillemme?

1. Vammat

Ensinnäkin harjoituspallojen ongelma on niiden aiheuttama loukkaantumisriski. Pyörii ympäri taloa, pallo osuu huonekaluihinseinät… ja jokainen isku on väkivaltaista hamsterille. Iskujen lisäksi hamsteri voi satuttaa selkääsi koska pallo on usein liian pieni.

2. Ilmanvaihdon puute

Usein harjoituspallot ovat huonosti suunniteltuja. Joskus niitä ei tuuleteta tarpeeksi, niin paljon hamsteri voi tukehtua siihen. Riski on sitäkin suurempi, kun jyrsijä on tehnyt a ponnistelu intensiivistä.

hamsteri
Krediitit: iStock

3. Stressi

Palloon lukittuna hamsteri ei voi tutkia ympäristöään eikä olla vuorovaikutuksessa sen kanssa. Kerrankin hän ei ole lukittuna häkkiinsä, hän on lukittu palloon. Itse asiassa, kun päästät hamsterin ulos häkistä, on hyvä antaa sille vähän vapautta. Tämän sfäärin sisällä oleminen jopa altistaa hamsterin tietylle stressi joskus johtaa sydänongelmiin.

Lisäksi, väri- pallo häiritsee voimakkaasti hamsterin näkökykyä ja saa hänet menettämään suuntansa jotka ovat jo jännittyneet pallon jatkuvan liikkuvuuden vuoksi. Harjoituspallo vierii, rullaa ja taas rullaa… Ei siksi, että hamsterilla on räjähdys, vaan koskahän ei voi lopettaa pyörimistä. Sisällä oleva hamsteri ei todellakaan voi lähteä siitä (vaikka hän haluaisi).

5 merkkiä siitä, että marsu rakastaa sinua

Miten teen kaniini onnelliseksi?