tauti, joka voi tappaa kanisi alle 48 tunnissa

Kanit ovat erittäin herkkiä eläimiä, jotka ovat alttiita useille tappaville sairauksille. Myksomatoosi on yksi vakavimmista niistä, koska siihen ei ole olemassa hoitoa. Sen lopputulos on siksi lähes aina kohtalokas. Onneksi on olemassa rokote, joka suojaa jäniseläimiä tältä virukselta.

Mikä on myksomatoosi?

Myksomatoosi on a virustauti esiintyy erityisesti kesällä ja syksyllä, erityisesti maaseudulla, mikä aiheuttaa kudoskasvaimia. Viruksen ulkonäköä suosii korkea kosteus. Lisäksi sinun pitäisi tietää, että tämä virus osoittaa suurta vastustuskykyä, koska se voi elää luonnossa kaksi vuotta.

Sairaus voi tarttua purevia hyönteisiäkuten kirput, täit tai hyttyset, mutta myös esineitä (esimerkiksi häkki tai infektoitunut ruisku) ja miehet. Itse asiassa riittää, että silität sairasta kania ja kosketat sitten toista kania saastuttaaksesi jälkimmäisen.

Taudin oireet

Jos kaniinillasi on myksomatoosi, hänellä on a itämisaika noin 10 päivää ja sillä on yksi tai useampi seuraavista oireista:

  • sidekalvotulehdus
  • silmäluomien tulehdus
  • kuume
  • ruokahalun menetys
  • herkkyys valolle
  • hengitysvaikeuksia
  • sukuelinten ja pään turvotus, joka voi aiheuttaa sokeuden 24 tunnin kuluessa
  • punertavien kyhmyjen esiintyminen silmissä, korvissa ja nenässä
lapin
Krediitit: iStock

Hoidot kanin lievittämiseen

Kani, jolla on myksomatoosi ei koskaan paraneTästä syystä rokotusten (ja tehosteiden!) merkitys. Toisaalta niitä on etenemistä hidastavia hoitoja tautia ja lievittää eläimen kärsimystä. Eläinlääkäri voi siis määrätä tulehduskipulääkkeitä ja antibiootteja.

Varmista kontaminaatioriskin välttämiseksi pese kätesi kanin käsittelyn jälkeen. Samoin häkin ja muiden esineiden, kuten lelujen tai kulhojen, on oltava säännöllisesti puhdistettu.

Pidät myös:

7 päätautia, joita NAC voi välittää meille (matelijat, jyrsijät, linnut jne.)

On todistettu, että kanit voivat kirjaimellisesti kuolla pelosta!

Kuinka suojautua tältä tappavalta virukselta, joka iskee kotikaneihin

5 vinkkiä sinne

Kuinka saada kaksi kania elämään yhdessä: 5 vinkkiä