Yhteyden muodostaminen kaniini: 5 vinkkiä, joita noudatat

Erittäin iloinen saadessani vihdoin toivottaa kauan odotetun kanisi kotiin, petyit nopeasti, kun huomasit, ettei hän vaikuttanut sinusta ollenkaan kiinnostuneelta. Todellakin, vaikka kuinka paljon yritit olla vuorovaikutuksessa hänen kanssaan, sinulla on sellainen vaikutelma, että hän ei välitä… Älä huoli, tämä on täysin normaalia käytöstä. Sinun pitäisi huolestua, jos kanisi hyökkää kimppuusi tai pakenee luotasi jopa muutaman viikon kuluttua saapumisesta. Mutta kaniinisi kanssa voidaan luoda vahva side, josta voi jopa muodostua todellinen pieni kiintymyspallo. Ota selvää, kuinka voit rakentaa ja vahvistaa päivästä toiseen tätä suhdettasi, joka sinulla on hänen kanssaan!

1. Nouse hänen tasolleen

Jotta voit saada kaniesi luottamuksen, sinun on jo tehtävä saa sen näyttämään vähemmän pelottavalta. Todellakin, karvapallosi näkökulmasta olet valtava pelottava olento, jonka hän voi rinnastaa saalistajaan. Ja hyvästä syystä, kanit ovat luonnostaan ​​saalista, mikä selittää hänen pelottavan luonteensa. Tavoitteena on siis saada hänet tuntemaan olonsa turvalliseksi kotonasi.

Jos haluat vakuuttaa hänet itsestäsi ja näyttää hänelle, ettei hänen tarvitse pelätä sinua, älä epäröi maata maassa kun olet hänen lähellään. Hän luultavasti tuntee olonsa vähemmän uhkaavaksi ja hänen on helpompi tulla luoksesi. Varsinkin kun kanit ovat erittäin uteliaita eläimiä!

2. Puhu hänelle

Jotta kanisi tunnistaa sinut ja tunnistaa sinut referenttiolennona, johon hän voi täysin luottaasinun on ehdottomasti puhuttava hänen kanssaan.

Tämä on yksinkertaista, heti kun lähestyt kaniasi, puhuttele häntä rauhallisella ja lempeällä äänellä. Kova ääni vain pelottaa häntä, varsinkin kun kaniinilla on erinomainen kuulo.

3. Älä halaa häntä

Kun vietät aikaa kanisi kanssa, koskaan pakota häntä tekemään jotain, mitä hän ei halua tehdä. Hänestä on kiinni, haluaako hän halata sinua, nuolla sinua vai leikkiä kanssasi.

lapin calin
Krediitit: iStock

Tässä mielessä, jos on jotain, jota kanit vihaavat, sitä halataan, kun he eivät pyytäneet sitä. Todellakin saaliina, he tuntevat olevansa loukussa. Jos vaadit kaniesi halaamista, hän tulee lopulta epäluuloiseksi sinuun ja juoksee tai piiloutuu, kun lähestyt.

Ja muista, että senkin jälkeen, kun se on liitetty kanuusi, pupusi saattaa silti tuntea olonsa epämukavaksi kannettuna.

4. Ruoki häntä

Kuten kaikki muutkin eläimet, kanin sydän voitetaan usein ruoalla. Mitä enemmän ruokit häntä, sitä enemmän hän rakastaa sinua. Varo kuitenkin, ettet ruoki sitä liikaa, muuten se lihoaa!

Aloittaa, yritä saada hänet syömään kämmenelläsi. Tämä mahdollistaa ensimmäisen positiivisen fyysisen kontaktin luomisen hänen kanssaan. Lisää sitten vähitellen harjoituksen vaikeutta pakottamalla hänet polvillesi esimerkiksi syömään.

Muista myös antaa hänelle pellettien lisäksi herkkuja, kuten pieniä parsakaalia, omenaa tai vaikka banaania. Hänen kiintymyksensä sinua kohtaan tulee vain vahvistumaan!

5. Silitä häntä

Fyysinen kontakti on erittäin tärkeä kanin luottamuksen saavuttamisessa. Tietenkään ensimmäisestä päivästä lähtien älä heittäydy hänen päälleen suudella häntä kaikkialla. Mene vähitellen. Aloita antamalla hänet haistelemaan kättäsi, yritä sitten koskettaa sitä sormenpäälläsi. Jos hän pelkää, se johtuu siitä, että hän ei ole vielä valmis. Mutta ole varma, sitkeydellä, se tulee.

Pieni vinkki : kanit pitävät erityisesti siitä, että heitä silitetään otsaa ja poskia…

Lähde

Pidät myös:

Tästä syystä sinun ei pitäisi KOSKAAN hylätä kania luonnossa

20 ruokaa ja 20 kasvia, joita ÄLÄ KOSKAAN anna kaniinillesi

Kanini puree kaikkea talossa: 5 vinkkiä luopumaan hänet

Kuinka saada kaksi kania elämään yhdessä: 5 vinkkiä

5 merkkiä, jotka osoittavat, että kanisi kärsii lämpöhalvauksesta